Ildfuglen til Aarhus med lokal danser i spidsen

Tidligere Aarhus-danser Maxim-Jo Beck McGosh står i spidsen for Dansk Danseteater, når kompagniet præsenterer Stravinskijs “Ildfuglen” i moderne klæder på Bora Bora den 11. og 12. februar. Der er allerede nu kun få billetter tilbage.

Det moderne møder det klassiske, når Dansk Danseteater og koreograf Tim Rushton kommer til Bora Bora med “Ildfuglen”. Stravinskijs toner og inspiration fra den parisiske ballet anno 1910 er udgangspunktet i forestillingen, hvor den tidligere Aarhus-danser Maxim-Jo Beck McGosh danser hovedrollen.
Aftenens program starter kl. 20 og indledes først af en lille koreografisk appetitvækker kaldet ”Men in Coats”, som danses til toner fra den New York-baserede komponist Philip Glass. Publikum, der vil dykke mere ned i forestillingerne, kan komme allerede kl. 19.00 og få en introduktion af Dansk Danseteater.

Ny dans til klassisk musik
Den oprindelige ballet, “L’Oiseau de Feu”, blev uropført i Paris i år 1910. Premieren var begyndelsen på et spirende samarbejde mellem komponisten Stravinskij og Ballet Russes’ kunstneriske leder Diaghilev. De to modernister forstod at kombinere musik, koreografi og mise-en-scène på en radikal, ny måde, som fik betydning for hele måden at skabe balletkunst på.
Tim Rushtons koreografi kombinerer den moderne dans’ flow med klassisk teknik, og netop derfor har han en lidenskabelig forkærlighed for Stravinskijs kompositioner. I Rushtons “Ildfuglen” er iscenesættelsen nutidig og trinnene moderne, mens musikken er, som vi kender den.

Aarhus-danser på hjemmebane
Dansk Danseteater turnerede sidste år også med den klassiske musik i form af “Carmina Burana”. Her var Maxim-Jo Beck McGosh også på scenen. Den tidligere Aarhus-danser startede hos Dansk Danseteater november 2010 og har siden været en del af en lang række forestillinger med kompagniet. Tidligere har hun også danset i forestillinger af bl.a. Granhøj Dans, Mute Comp, Tina Tarpgaard og MBT Danseteater. I 2014 blev Maxim-Jo Beck McGosh indstillet til at modtage det prestigefulde rejsestipendium fra Balletmester Albert Gaubiers Fond.

Versionen af “Ildfuglen”, der er på turné og kommer til Bora Bora, er modsat Københavnpremieren uden liveorkester og prolog. Til gengæld vises “Men in Coats”.

ANMELDELSER OG ARTIKLER:
http://www.danskdanseteater.dk/nyheder/anerkendelse-til-ana-sendas-og-maxim-jo-beck-mcgosh
http://www.danskdanseteater.dk/om-kompagniet/dansere/maxim-jo-beck-mcgosh
http://www.information.dk/258184
http://aarhus.guide.dk/nyhedsvisning_alle.asp?AjrDcmntId=3399


INFO:
Ildfuglen
– Dansk Danseteater
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 11. & 12. februar (Store Sal)
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
/ KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/ildfuglen/ eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefotos:
http://bora-bora.dk/2016/01/ildfuglen-pressebilleder/
http://www.danskdanseteater.dk/om-kompagniet/dansere/maxim-jo-beck-mcgosh

Videotrailer: https://vimeo.com/147302877
Videointerview med Maxim-Jo Beck McGosh: https://vimeo.com/143842430

Kontakt:

Kontakt til Dansk Danseteater, samt kontakt til danser Maxim-Jo Beck McGosh: Julie Schlytter, 42 17 01 97 / julie (a) danskdanseteater.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (a) bora-bora.dk