Reumertvinder søger medmenneskeligheden i krisen

Bora Bora runder året af den 14. december med den Reumert-vindende forestilling “Post No Bills” (bedste danser) – i samarbejde med Rethink Human Being. En af landets mest kompromisløse og roste dansere Kitt Johnson stiller et meget aktuelt spørgsmål: Kan vi finde tilbage til vores medmenneskelighed på den anden side af krisen?

“Kitt Johnson slår med POST NO BILLS fast, at hun er en ener i den danske danseverden.”
Så klart formulerede Politikens anmelder Kristian Husted det, da han ved premieren på Bora Boras kommende forestilling, gav den absolut topkarakter. Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, tilføjer:
– Kitt Johnsons kunstneriske verden er en skarp, kompromisløs, hudløs – og generøst ærlig verden, som man som publikum lader sig kærligt omslutte af. Hun siger sandheden, og er altid vigtig at se.

Vi må give slip
Det er Rethink Human Being, der sammen med Bora Bora præsenterer “Post No Bills”. Christian Dietrichsen, manden bag foreningen, der har fokus på personlig bæredygtighed – “væredygtighed” – er stolt af at præsentere Kitt Johnson i Aarhus.
– Hun er på en måde en fysisk manifestation af tankerne bag Rethink Human Being. Hvis vi som mennesker og fællesskaber skal nå til en ny erkendelse om os selv, så er der noget vi må slippe undervejs for at skabe plads, siger han.

Ikke mere støj
Kitt Johnson forklarer i Berlingske baggrunden for “Post No Bills”:
– Jeg tænker forestillingen som et nedslag dér, hvor jeg føler, mange mennesker er lige nu, og hvor vi måske også er som vestlig civilisation. Dér hvor vi kan se, at vi ikke kan vende om, men heller ikke ved, hvor vi er på vej hen. Det er et ekstremt angstfuldt sted. Vi har brug for at gentænke vores eksistens på denne her planet. For vi har i årevis lidt under, at vi forveksler ekspansion med udvikling, siger hun
Hun ser krisen som en mulighed, der kan ende med at være noget meget konstruktivt.
Til forestillingen har Kitt Johnson lavet en tilhørende udstilling med fotos og citater (bl.a. af Aarhus-digteren Peter Laugesen) og et manifest, hvor hun bl.a. opfordrer til stop for spekulationer, medietyranni, virkelighedsflugt, smerteforskrækkelse og historieløshed. Hun tilføjer:
– Krise handler jo også om, at vi har svært ved at mærke, hvad der skal ændres, fordi verden er fuld af støj. Med titlen “Post No Bills” tænker jeg: Ikke mere støj, ikke mere konsum og ikke flere annoncer for at købe ting, man skal have for at føle sig lykkelig i livet. Nu skal vi have visket tavlen ren.

Anmelder: Et hovedværk
Da forestillingen havde premiere var anmelderne meget begejstrede.
Politiken skrev: “Det ligner et hovedværk i de seneste års krisekunst. Værket minder os om, at vi er blevet immune over for den andens lidelse og smerte. At kurere vores immunitet er et arbejde, en anstrengelse, ja en etisk fordring. Og det arbejde gør Kitt Johnson. Med et enestående nærvær, en opvakt ånd og en nådesløs disciplin.”
I Berlingske understregede anmelder Vibeke Wern forestillingens evne til at understrege budskabet om, at “tiden er inde til at sadle om og gå nye veje.”
Et par hundrede publikummer kan i hvert fald gå inspirerede ud af Bora Boras store sal mandag den 14. december. Der er ikke ret mange billetter tilbage, så dem der vil sikre sig adgang til “Post No Bills” skal ikke vente for længe.

www.rethinkhumanbeing.org
www.bora-bora.dk

ANMELDELSER OG ARTIKLER:
http://politiken.dk/kultur/scene/ECE2633479/sekshjertet-danseforestilling-ligner-et-hovedvaerk/
http://www.b.dk/scene/krisens-potentiale
http://teater1.dk/post-no-bills/
http://www.b.dk/kultur/solooptraedener-med-fokus-paa-seksualitet-og-krisetid
http://www.kittjohnson.dk/pressen-skrev-om-post-no-bills

INFO:
Post No Bills – Kitt Johnson X-act
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 14. december (Store Sal)
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
/ KluBora medlemsbillet kr. 60,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/post-no-bills/ eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefotos: http://bora-bora.dk/2015/12/post-no-bills-pressebilleder/

Videotrailer:
https://vimeo.com/139229188

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / lars(a)bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper(a)bora-bora.dk