DANS NATTEN LANG

Det succesfulde aarhusianske kompagni DON GNU er tilbage med en ny danseforestilling, der med sine skæve stunts, et naivt 70ér univers, spas, pinligheder og ’rigtige mænd i sandaler’ leger med hvad der er tilladt, både på og uden for scenen

”Leg, festivitas, spas, pinlige øjeblikke, fandens oldemor, ting, der bygges op – ting, der falder fra hinanden, og et brud med den almindelige måde at se teater på.”

Sådan beskriver Jannik Elkær fra det kunstneriske team i DON GNU, danseforestillingen ’M.I.S. natten lang’, der har urpremiere næste torsdag d. 29. oktober på BORA BORA – Dans og Visuelt Teater i Aarhus. Forestillingen er afslutningen på kompagniets Reumertnominerede trilogi om MÆND I SANDALER og jagten på den moderne mands identitet.

 

En simpel fortælling om mennesket

Denne gang er alt overflødigt skåret væk. Tilbage står tre dansere, en enkel forståelse af mennesket og vores handlinger og en helt enkel scenografi bestående af et simpelt plankeværk, der dog viser sig at være meget mere end det:

”I ’M.I.S. natten lang’ forsøger vi at skabe noget, der er større end os selv, men vi opdager også, at et hul i plankeværket, ikke kun er et hul i facaden – men også en åbning ind til noget andet” fortæller Jannik Elkær om de rå planker, der sammen med et brunt og ironisk 70ér univers, skaber rammerne for forestillingen:

”Vi er begge opvokset i 70érne og opdraget med bløde værdier, der godt kan skabe lidt forvirring over, hvad det egentligt vil sige at være mand. Derfor har vi været nødt til at rejse tilbage – til de gamle sandaler og 70érne – for at forsøge at gøre op med nogen af de her bløde værdier og finde tilbage til det at være ’en rigtig mand’” siger Kristoffer Louis Andrup Pedersen, der ligeledes er en del af det kunstneriske trekløver bag DON GNU.

 

Leg med DON GNU

En hyldest til legen. Sådan betegner kompagniet selv ’M.I.S. natten lang, som de i løbet af de sidste ni måneder har leget sig frem til. Og legen foregår ikke kun bag scenen.

Vi møder den igen på scenen, hvor legen bruges til bygge helt enkle fortællinger op, der både rummer en masse skæve stunts og underholdende øjeblikke, samtidig med, at der fortælles en historie på et dybere plan. Og det er ikke kun indholdet, der leges og eksperimenteres med, men også selve formen:

”Vi vil gerne udfordre det velkendte forestillingsformat og lege med hvad, der er tilladt – både på og udenfor scenen, og publikum kan derfor glæde sig til at opleve noget andet og mere end blot en almindelig teaterforestilling” lover Kristoffer Louis Andrup Pedersen.

 

Teater skabt i samarbejde med publikum

Når DON GNU prøver at gøre op med forestillingsformatet, skyldes det et stort ønske om at bringe teatret tættere på publikum:

”Vi forsøger at fjerne den usynlige væg, der normalt adskiller scene og publikum. For os er kontakten og dialogen med publikum både vigtig og enormt interessant, for det er i mødet og interaktiviteten med publikum, at nye fortællinger skabes” fortæller Kristoffer Louis Andrup Pedersen.

Kompagniet har derfor løbende haft en dialog med publikum om forestillingen igennem de sociale medier og under prøverne har både pressen og publikum været inviteret med bag om kompagniets arbejde.

 

Kom i sandaler og få ’special treatment’

Både sandalerne og sokkerne har været med fra begyndelsen. Men denne gang opfordres også publikum til at møde op i sandaler og sokker, for at få den fulde oplevelse:

”Vi vil gerne bringe publikum med ind i vores univers, og det er sokker og sandaler altså en stor del af. Sokkerne, der symboliserer det uldne lag, vi alle sammen går rundt med – og sammen med de komfortable sandaler, ser vi dem som en lille revolution. En stille kamp for mandens ret til at være mand – eller for at vi alle sammen, skal gøre det vi har lyst til,” fortæller Jannik Elkær, der suppleres af Kristoffer Louis Andrup Pedersen:

”Ja, vi skal have sokkerne tilbage i sandalerne!”

Møder du op til forestillingen i sandaler og sokker, lover DON GNU dig derfor en ’special treatment’.

 

Reportage fra produktionen:

http://stiften.dk/kultur/dongnu-gaar-planken-ud

 

Se trailers fra M.I.S. natten lang:

https://www.youtube.com/watch?v=yrXZBcaT394

https://www.youtube.com/watch?v=Z4i2R1bJGH8

https://www.youtube.com/watch?v=zehVExTFccE

 

PRESSEFOTOS:

https://mega.nz/#!DMtm0A4D!Y3UAYZSiAV2uLjXAHtGazASYF-SEk91G7FT-4iNE9Oc

 

CREDITS:

Koncept af DON GNU: Jannik Elkær, Kristoffer Louis Andrup Pedersen & Christoffer Brekne

Koreograf & performer: Jannik Elkær, Kristoffer Louis Andrup Pedersen & Simon Beyer-Pedersen

Dramaturg & visuelle medier: Christoffer Brekne

Musik: Alice Carreri & Rune Kaagaard

Lysdesign: Ville Aunola

Producent: Sigrid Aakvik

Co-produktion: BORA BORA – Dans og Visuelt Teater

Støttet af: Statens Kunstfond & Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje

 

SPILLETIDER – M.I.S. natten lang:

Torsdag d. 29. oktober 2015 kl. 20.00 – URPREMIERE

Fredag d. 30. oktober 2015 kl. 20.00

Lørdag d. 31. oktober 2015 kl. 17.00

Mandag d. 2. november 2015 kl. 20.00

Tirsdag d. 3. november 2015 kl. 20.00

 

Forestillingen spiller igen i København i foråret

 

BILLETTER:

Priser fra 50-150 kr.

Køb billet på: http://bora-bora.dk/forestilling/m-i-s-natten-lang/ eller telefon 86 19 00 79

 

For øvrig information, aftale om interview eller anmelderakkreditering kontakt PR manager malene(a)dongnu.dk

 

OM DON GNU

DON GNU er et kunstnerisk trekløver bestående af Jannik Elkær (Don), Kristoffer Louis Andrup Pedersen (Gnu) samt filmskaberen Christoffer Brekne.

Don og Gnu stod selv på scenen i forestillingen ”MÆND I SANDALER” (2010) og i publikumssuccessen ”KVINDE KEND DIT SKAB (2012), der blev nomineret til den prestigefyldte Reumert i kategorien ’Årets Danseforestilling 2013’ og modtog den aarhusianske publikumspris samme år. I den anmelderroste ”N.A.R.G. – North Arena Rumble Game” (2014) viste DON GNU en mere alvorlig side af deres kunstneriske virke og overlod den store roterende vippescene ’The Turmoil’ til deres dygtige dansere. I ”M.I.S. natten lang” (2015) er Don og Gnu så tilbage på scenen, i de samme sandaler og sokker, der startede det hele.

Udover omfattende turnévirksomhed indenfor landets grænser, har DON GNU også præsenteret deres danseforestillinger i Sydkorea, Canada, Belgien, Tyskland, Sverige, Finland, Litauen og på Cuba. Kompagniet har netop opgjort regnskabet fra sidste sæson, der viste en indtægtsstigning på 100 procent, fra 1.3 millioner til 2,6:

”Det har været et rigtig fint år for os. Vi har fordoblet vores omsætning, og så er det ovenikøbet en rigtig stor andel af vores indtægter, der stammer fra salg af billetter og forestillinger, så vi er rigtig glade” fortæller producent Sigrid Aakvik om regnskabet.