Gadedansen går på scenen

Urban dansefestival udvider 16. og 17. september i Aarhus efter flere års success i København. Her kan publikum opleve højenergisk dans, streetart og hiphop-poesi med talenter fra Canada, Frankrig og Danmark – heriblandt Aarhus-danserne Anna Eileen og Marie Paldrup.

DETOUR Urban Dance Festival, der indtager Dansehallerne fjerde år i træk den 10. – 12. september, når i år også til Bora Bora den 16. – 17. september, er dedikeret til at præsentere gadens dans for nye publikummer. Man behøver altså hverken kunne kaste håndtegn eller have hovedet begravet i hætten for at være med, lyder det fra kvinden bag festivalen, danser og koreograf Sara Jordan.

Fra gaden til scenen
For mere en 30 år siden begyndte hiphopkulturen sin rejse fra gaderne i New York mod etablerede kunstscener verden over. DETOUR Urban Dance Festival er en del af denne udvikling.  Med stærke navne fra udlandet vil det urbane dansemiljø spille med musklerne i festivaldagene, og vise at hiphoppen er modnet kunstnerisk, samtidig med, at genren stadig indeholder en tilgængelighed som det etablerede scenemiljø kan lære af, mener Sara Jordan.

Urban dans har udviklet sig
Hiphop har som genre historisk rummet stor diversitet – på kryds og tværs af alder, etnicitet, køn og social baggrund. Festivalen vil være med til at bringe det perspektiv ind i det etablerede scenemiljø og samtidig vise, hvordan genren har udviklet sig til en mere sofistikeret form.
Sara Jordan siger:
– Vi ønsker at åbne op og bringe urbandans i spil med den moderne danseverden både for at afmystificere hiphop som noget useriøst dans til rapmusik og for at give plads til den næste generation af streetdansere og koreografer af den urbane skole.

Plads til nye talenter
Men det er ikke kun blandt publikum, at der skal være plads til nye. Også på scenen er der i år gjort plads til nye koreografiske talenter. Gennem et open call i både København og Aarhus fik Marie Paldrup og Anna Eileen fra Aarhus (se info længere nede), samt Troels Graakjær fra København, plads i programmet.
DETOUR Urban Dance Festival er således en mulighed for både at opleve nye talenter og nogle af den internationale hiphopscenes stjerner.

På programmet i Aarhus:
Tentical Tribe (CAN)
CJM’s (FRA)
Rico Coker (DK)
Sara Jordan (DK)
Anna Eileen & Marie Paldrup (DK)


INFO OM AARHUS-DANSER ANNA AILEEN:

Anna Aileen er en af de få “b-girls” i Danmark og meget berejst. Er netop kommet tilbage til Danmark efter at have rejst rundt i verden de seneste 7 år, hvor hun har boet i New York, Paris, Sverige og Brasilien. Derudover “battler” hun på dans rundt om i verden, laver danseworkshops og er dansedommer i andres “battles” – bl.a. så langt væk som Hanoi i Vietnam, Bali og Singapore, men også i Holland.
På hendes Facebook-side kan man læse mere og se videoer fra hendes rejser samt eksempler på hendes dans: www.facebook.com/bgirlgroovy
Fotos af Anne Aileen m.fl.: http://bora-bora.dk/2015/08/detour-urban-dance-festival-pressebilleder
Kontakt: (skriv til lars(a)bora-bora.dk)

INFO:
DETOUR Urban Dance Festival
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 16. – 17. september (Store Sal)
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
 / Derudover flere rabattyper.
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/detour-urban-dance-festival eller tlf. 86 19 00 79.

Info om København:
DETOUR Urban Dance Festival foregår  d. 10.- 12. september 2015 i Dansehallerne, Pasteursvej 20, København V.  Se mere på www.dansehallerne.dk / www.detourfestival.com
Billetter købes via teaterbilletten.dk

Pressefotos: http://bora-bora.dk/2015/08/detour-urban-dance-festival-pressebilleder

Videotrailere
https://www.youtube.com/watch?v=C1RssXsq2L8
https://vimeo.com/129535241

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / lars(a)bora-bora.dk
Danser, koreograf og arrangør Sara Jordan: (skriv til lars(a)bora-bora.dk)
Aarhus-danser Anna Eileen Jeppesen: (skriv til lars(a)bora-bora.dk)
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper(a)bora-bora.dk