Bora Bora klar med efterårsprogrammet

Nye talenter fra Europa blander sig med børneforestillinger, streetdance og Reumert-vindende samfundskritik på Bora Bora i efteråret. Århusianske Don*Gnu har desuden en ny premiere på programmet, mens Reptile Youth kommer med en helt speciel koncert.

5 minutters video-sammendrag af efteråret: www.vimeo.com/boraboradans/fall2015

Vanen tro indeholder det nye program fra Aarhus’ dansescene en bred vifte af forskellige kulturoplevelser. Med både godter til øjet, til ørerne og til eftertanken.
– De seneste to sæsoner har vi haft stigende besøgstal, så vi har store forventninger til efteråret. Vi gør altid vores bedste for at samle et meget varieret program, siger Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora.

Festuge-dukketeater og rockkoncert
Efteråret på Bora Bora starter med håndtegnet dukketeater for de mindste, når Det Kgl. Teaters Eventministeriet bringer Jakob Martin Strids “Den utrolige historie om den kæmpestore pære” til live i festugen. Festen fortsætter i midten af september, når danske og udenlandske streetdancere over to dage viser nye sider af deres kunst på Detour Urban Dance Festival.
I starten af oktober kommer det populære rockband Reptile Youth og spiller én af kun tre unikke koncerter i Danmark. Det sker i samarbejde med den amerikanske kunstner Abby Portner, der bl.a. er kendt for samarbejder med John Cale, Jim Henson og Animal Collective.

Europæiske talenter i panser og plade
Som led i Bora Boras fortsatte arbejde med at præsentere scenekunst fra udlandet kommer tre meget forskellige forestillinger til byen som del af det store EU-dansesamarbejde kaldet Aerowaves. Her vil publikum opleve østrigske riddere i rustning, urovækkende norske jenter i hvirvelvind og fransk slow motion magi, der leger med lys og mørke. Det drejer sig om Deutinger & Gottfarbs “Chivalry Is Dead”, Berstad / Helgebostad / Wigdels “Jordjenta” og Cie 14:20’s “Ellipses”.

Slapstick med Don*Gnu
Det århusianske dansekompagni Don*Gnu, som Bora Bora har et tæt samarbejde med, har endnu en ny forestilling på programmet. Denne gang er det tredje del af den trilogi, der startede med “Mænd i sandaler”, forsatte med “Kvinde kend dit skab” og nu rundes af med “M.I.S. – natten lang”. Selv kalder de det en slapstick danseforestilling. I den vil fire mandlige dansere jagter den forbandede selvforståelse.

Samfundet og sindes afkroge
Der er knapt så meget slapstick, men noget mere alvorligt over efterårets andre danske indslag. Reumert-nominerede Edhem Jesenkovic tager i den ene halvdel af sin dobbeltforestilling “M.E.N. / 4 Times Hundred” udgangspunkt i 90’ernes kaos på Balkan. Imens tager Pernille Garde i “Lost Memories” publikum med på den lukkede afdeling.
Kitt Johnson X-act, der er en af dansk dans’ store kunstnere, runder året af med “Post No Bills”, der skaffede hende Reumert-prisen for Bedste Danser i år. Denne solo performance handler om vores civilisations kroniske krise og spørger om det afblankede illusionsløse menneske med tomme hænder er klar til at genopfinde en ny begyndelse.

Ny rabatordning
Dette efterår har Bora Bora indført en ny “early bird” rabatordning. Køber publikum billet senest en måned før forestillingen spiller sparer man 20 procent på standardbilletten. Altså, en ny pris på 120 kr. Pensionister, unge under 25 år og studerende kommer stadig ind for 90 kroner, mens grupper på 10 personer og derover kommer ind for 50 eller 60 kroner afhængigt af alder. KluBora-medlemmer, der har købt medlemskort til 100 kroner, kan købe billetter til 60 kroner fra nu og frem til næste sommer.

 

Info:
Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Pris: Standard kr. 150 kr. (early bird rabat 20 %) / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90 kr. / Derudover grupperabatter. KluBora-pris 60 kr. (medlemskab 100 kr.).
Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 86190079.

 

Udvalgte pressefotos fra sæsonen i høj opløsning:
http://bora-bora.dk/2015/08/bora-bora-efteraarsprogram-2015-pressebilleder

Kontakt:
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (a) bora-bora.dk

 

BORA BORA SÆSON EFTERÅR 2015

29. – 30. august
Den Utrolige Historie Om Den kæmpestore pære
Eventministeriet
Arrangør: Aarhus Festuge

16. – 17. september
Detour Urban Dance Festival
Med Tentical Tribe (CAN), CJM’s (FRA), Rico Coker (DK), Sara Jordan (DK), Anna Eileen & Marie Paldrup (DK)

3. oktober
Reptile Youth & Abby Portner
Koncert med visuals

7. – 8. oktober
Lost Memories
Pernille Garde

29. oktober – 3. november
M.I.S. – natten lang
Don*Gnu Physical Theatre

17. – 18. november
Aerowaves Platform: Chivalry Is Dead + Ellipses + Jordjenta
Deutinger & Gottfarb (AUT) + Cie 14:20 (FRA) + Berstad/Helgebostad/Wigdel (NOR)

2. – 3. december
M.E.N. / 4 Times Hundred
Edhem Jesenković

14. december
Post Not Bills
Kitt Johnson X-act

Yderligere information, fotos og videotrailere på www.bora-bora.dk