Hvem har magten over dine drifter? Tag kontrollen tilbage med BLISS POINT!

Dine instinkter fra urtiden udnyttes konstant og som regel uden, at du opdager det. Storindustrier, der spytter fastfood, sex, biler, tryghed, tøj, møbler, livsstil og holdninger ud i uendelige metermål, bruger ubegribelige midler på at få magten over dine drifter til en grad, hvor du er helt ude af kontrol. Du VIL have mere, du MÅ have mere af det, den skjulte massemanipulation hypnotiserer dig til at ville have. BLISS POINT river sløret til den usynlige verden væk!

Globalindustrier og mange andre usynlige, verdensomspændende aktører ved præcist, hvad de skal gøre for at forvandle dig, forbrugeren, til en umættelig vampyr – tørstig og sulten efter netop det, de vil sælge dig.

– I vores almindelige verden er politik, holdninger og produkter flydt sammen i een stor online-trance. Er vi fortryllede eller forheksede af en eller anden slags shamanistisk kraft … eller er det bare marketingstunts og smarte tricks, der snyder os? Og hvem er det, der forhekser os? De går totalt bevist efter at stopfodre os med hvad vi begærer – ikke hvad vi har brug for. Men vi er ikke selv bevidste om det, siger Annika B. Lewis, lederen af Kassandra Production, der står bag performance-forestillingen BLISS POINT.

BLISS POINT viser os forbrugermonstret, som vi alle rummer indeni, i de allermest grumme, Gollum-agtige, besidderiske forbrugs-misbrugs-situationer: “Min, min, min! Jeg MÅ have det”! Slæbende sig selv halvt ihjel med fyldte indkøbsposer, forbrugende næsten intravenøst, selvom det er lige så sundt som for en gås at blive tvangsfodret for at blive til foie gras. Badende indvendigt og udvendigt i sukker, til nedturen rammer hårdere end det værste kokain-bagslag. Mental-ejakulerende i foodgasms, som man kan mistænke er den hemmelige sub-lyd under alle verdens fødevare-reklamer. Chasing the smoke-dragon, bundet på hænder og fødder nærmest uden at vide det. Det er sjovt, larmende, og det sviner … og er samtidigt uhyggeligt genkendeligt!

– Det er en slags massehypnose, hvor vores kontrol bliver taget fra os. Vi går konstant rundt nærmest bevidstløse og ukontrollerede i for eksempel shopping-, mad- og porno-trance uden at opdage, at det sker, siger Annika Lewis.

 

Dystopisk dopaminkick

Spørgsmålet er, om din bevidsthed kan vinde over din magtesløshed i et spil, hvor der drives rovdrift på et primitivt punkt i dig, for at få dig til at ville have mere og mere og mere: Dit bliss point! Det handler om, at få dig til at være afhængig af din iPhone, altid at ønske dig at spise den sidste M&M i posen, at begære kvinden med den helt bestemte type læbestift eller ikke at kunne lade Nike-skoen med den der karakteristiske duft af ny sneaker stå på hylden?

Kassandra Production viser med performance-forestillingen vej til kursændringen ved at præsentere dig for en tragikomisk dystopi. Et absurd billede af, hvor vi er på vej hen, hvis vi bare ukritisk fortsætter.

– Det bliver et scenisk dopaminkick, siger Annika B. Lewis om ‘BLISS POINT’, der har urpremiere på Bora Bora i Aarhus 27. maj kl. 20.

 

Bliss Point – Kassandra Production
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 27. og 28. maj + 1. til 4. juni
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://www.bora-bora.dk/forestilling/bliss-point eller tlf. 86 19 00 79.


Pressefotos: http://bora-bora.dk/2015/03/bliss-point-pressebilleder

Video trailer: https://vimeo.com/128355693

Kontakt
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (a) bora-bora.dk
Kontakt Annika B. Lewis på annika (a) kassandra-production.dk / 21 63 46 59 for interview-, foto- og reportageaftaler.
Pressen er efter aftale velkommen til prøverne, der er i fuld gang på Bora Bora.
Supplerende information

CPH Stage bruger Kassandra Productions BLISS POINT’s foto til deres hovedprogram-præsentation under den meget passende overskrift “Værgso og spis!” (www.cphstage.dk/aarets-program-er-klar-vaersgo-og-spis/). BLISS POINT åbner Store scene i DanseHallerne på Det Frie Felts Festival under CPH Stage 2015, 10. og 11. juni.
Forestillingen er desuden blevet inviteret til at spille på Vyrsodepseio i Athen – det sker til oktober (www.vyrsodepseio.com/en).
Det danske prøveforløb blev sidst i april snigstartet med en kamikazeversion af forestillingen på Performance Art Depots Internationale Performance Festival i Mainz (www.pad-mainz.de).
Facebook: www.facebook.com/KassandraProduction

 

Idé, instruktion og koreografi: Annika B. Lewis
Performere: Lisbeth Sonne Andersen, Andreas Constantinou og Annika B. Lewis
Scenografi: Signe Krogh og Annika B. Lewis
Musik og video: Jens Mønsted
Lysdesign: Morten Ladefoged
Kostumer: Jeppe Worning og Annika B. Lewis
Dramaturg: Anne Hübertz Brekne
Projectkoordinator: Louise Kirkegaard / 1:1 Produktion
PR: Jakob D. A. Nicolaisen
Layout: Helge Durrfeld / The Art Com
Foto: Jens Peter Engedal and Mukul Ranjan
Videotrailer: Jens Mønsted og Christoffer Brekne
Teknisk assistance: Lumen aps
Produceret af Kassandra Production
Co-produceret af Bora Bora
Støttet af: Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje, Bikubenfonden, FO-Aarhus, m.fl.