19. – 21. maj: Aakash Odedra

Murmur / Inked

KUN I AARHUS – DANMARKSPREMIERE!

Det århusianske publikum får den 19. til 21. maj en unik mulighed for at se et af de nye store navne på den internationale dansescene: Aakash Odedra. I dobbeltforestillingen “Murmur / Inked” blandes moderne og klassisk indisk dans med imponerende videoeffekter, hvirvelvind og smuk musik.

“Murmur” handler om den prisvindende dansers egen kamp med ordblindhed og “Inked” om gamle tiders rituelle skarification og tatoveringer som bevis på identitet.

Avisen London Evening Standard tæller Aakash blandt de hotteste nye navne indenfor kulturen i 2015. Han optrådte desuden ved TED Talk Global i Rio de Janeiro sidste år og topkoreografen Akram Khan har bl.a. skabt koreografi til ham. Ars Electronica Futurelab står for den digitale scenografi, mens Nitin Sawhney og Loscil har arbejdet med lydsiden. Aakash har koreograferet “Murmur / Inked” sammen med Lewis Major og Laurence Olivier Award-vinderen Damien Jalet. Bora Bora har co-produceret forestillingen.

He had that sense of ecstacy, which reached upward spiritually, but also goes horizontally to the audience.” – Wall Street Journal

His dancing combines classical rigour with a mercurial, adventurous lightness.” – The Guardian
KØB BILLETTER

bliss point

27. maj – 4. juni: Kassandra Production
BLISS POINT

URPREMIERE!

Søger du den ultimative lykkefølelse? Er du til fysiske og mentale rush? Bare rolig, du er ikke alene!

De, der sælger biler, tryghed og livsstil, vil ramme det punkt, hvor du vil have mere og mere af det, de sælger. De jagter dit BLISS POINT. Ny forestilling af Annika B. Lewis.

Se Video

KØB BILLETTER

 

KORT NYT
Sky Academy Arts Aakash Odedra dokumentar
aakash video

Sky Academy Arts har lavet en 7 minutters mini-dokumentar om tilblivelsen af “Murmur”. Aakash fortæller om inspiration fra klassisk indisk dans og holdet bag fortæller om den interaktive digitale scenografi. Andetsteds har Londons Royal Opera House samlet deres favoritvideoer med Aakash, mens du også kan se et interview med ham om ordblindhed på YouTube.

 

Spor Festival: Prisvinder på Bora Bora

Den 10. maj kommer vinderen af Nordisk Musikråds Musikpris 2014 Simon Steen-Andersen til Bora Bora. I “Staged Night” nyfortolker han klassisk musik sammen med det tyske ensemble Ascolta. Læs mere her.

 

WOMANhouse video-interview

andreas

Ved urpremieren på “The WOMANhouse / ReDoing Gender” tog vi en snak med instruktør og koreograf Andreas Constantinou om forestillingen. Det kan ses her. Et interview med danserne er også på vej.