womanhouse-banner-800px

Maskulinitet og femininitet vendes på hovedet på Bora Bora

Hvor starter det maskuline, og hvor stopper det feminine? Fire kvindelige dansere og en mandlig koreograf tackler drastisk, råt og frækt kønstemaer og maskulinitet i århusianske HimHerAndIts dobbeltforestilling “The WOMANhouse / ReDoing GENDER”. Urpremiere i Aarhus 20. til 25. april og derefter forestillinger i Silkeborg og København.

Fire kvindelige performere forvandler sig til mænd og udfordrer det maskuline fra en kvindelig synsvinkel. Sammen inviterer de publikum på en bizar og visuelt appetitvækkende rejse, der vil underholde, forvirre og måske endda fornærme med sin rå æstetik. Forestillingen “The WOMANhouse”, der udgør halvdelen af aftenens program, er både poetisk og brutalt ærlig. I rollerne ser man Sofia Karlsson, Sarah Armstrong, Hilde Ingebjorg Sandvold og Miryam Garcia Mariblanca.

“ReDoing GENDER” tager fat på de modsatrettede perspektiver på det maskuline køn, og især hvad det vil sige at være mand i et patriarkalsk samfund i opbrud. Denne del af aftenens program er koreograf Andreas Constantinous soloperformance, som han løbende har genskabt og præsenteret for publikum, og dette er premieren på den nyeste udgave. Her benytter han sig af klassiske skulpturer af mandlige idealer, en livagtig abemaske og feminiserede drilagtigheder og skaber et intenst billedsprog i forestillingens søgen efter en mandlig kønsidentitet.

Begge forestillinger væver performance og dans ind i en vild og underholdende kulmination af visuelt teater og lægger ikke fingre imellem i forsøget på at give publikum stof til eftertanke.

“The WOMANhouse / ReDoing GENDER” har urpremiere på Bora Bora mandag den 20. april og spiller frem til lørdag 25. april. Normal billetpris er 150 kr., mens studerende, unge under 25 år og pensionister betaler 90 kr. I juni spiller dobbeltforestillingen i Silkeborg og København.

Spilledatoer
20.-25. april: Bora Bora, Aarhus
6.-7. juni: Den Kreative Skole, Silkeborg
16.-20. juni: Warehouse9, København

INFO:
The WOMANhouse / ReDoing GENDER
– HimHerAndIt Productions
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 20. til 25. april (Store Sal)
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/the-womanhouse-redoing-gender eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefotos: http://bora-bora.dk/category/presse/pressebilleder

Videotrailere:
https://vimeo.com/124283420
https://vimeo.com/120786264

Kontakt:

Kontakt til HimHerAndIt Productions, Kirstine Bauning: kirstine_bauning (a) hotmail.com.
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / lars (a) bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper (a) bora-bora.dk

Om HimHerAndIt Productions og Andreas Constantinou
Andreas Constantinou er koreograf, singer/songwriter og billedkunstner. I begyndelsen af 2003 stiftede han HimHerAndIt Productions.
Han har optrådt og præsenteret sin performancekunst og musikværker i teatre, gallerier, barer og festivaler i Europa og Asien siden 2004. Bl.a. på venues som The South Bank, Bonnie Bird Teater, Robin Howard Dance Theater, Archauz og Donau Festival i Østrig.
Uddannet ved Europas førende konservatorium for moderne dans Laban i 2003 og har siden arbejdet og samarbejdet med nogle af Europas førende kunstnere som Kitt Johnsons ‘X-ACT, PunchDrunkTheatricalExperiences, Athina Vahla, CandoCo Dance Company og Uniform.
Statens Kunstfonds Legatudvalg for Scenekunst valgte i december 2014 at præmiere Andreas Constatinou for “ReDoing GENDER” med følgende begrundelse:
“Med forestillingen Redoing Gender markerer performer Andreas Constantinou sig som et nyt spændende navn på den fysiske og visuelle performance scene. I et intimt, nøgent og fascinerende univers kommer queer og maskulin identitet under kærlig behandling. Et underholdende værk der både giver publikum noget at tænke over og en forventning om at se mere.”
www.himherandit.com