Vild århusiansk balancekunst på Bora Bora

Det århusianske dansekompagni Don*Gnu er lige nu på stor Danmarksturné med forestillingen “N.A.R.G. – North Arena Rumble Game”. Den 23. og 24. marts vender den tilbage til Bora Bora, hvor den havde urpremiere i efteråret.

– Det er tydeligt at se og mærke, at det undersøgende, legende og udfordrende har stået i centrum, skrev Århus Stiftstidende efter premieren på “N.A.R.G.” sidste efterår.

Da forestillingen senere kom til hovedstaden kaldte Berlingske den både smuk og poetisk – og et opfindsomt værk. Både i København og rundt i hele landet er også publikum faldet for den kombination – efter i en times tid at have vippet med helt ude på kanten af deres sæder.

Mandag og tirsdag den 23. og 24. marts kommer Don*Gnus balancerende kæmpebræt og deres dansere tilbage til Bora Bora, hvor den først havde premiere. Tre forestillinger på to dage. Og derefter er det videre rundt i landet. Den store Danmarksturné suppleres også af en række forestillinger i Sverige og Finland. Don*Gnu – der er huskunstnere på Bora Bora – har så sandelig rigeligt at se til. De århusianere, der vil sikre sig billet til den populære forestilling, kan gøre det på www.bora-bora.dk.

Ekstra: Filmvisning 21. marts
Hos Don*Gnu Physical Theater & Film, som kompagniet nu hedder, bruges filmproduktion også i stor stil i den kunstneriske proces. Lørdag den 21. marts klokken 14.00 er der derfor gratis premiere på deres nye kortfilm “As A Start” i Bora Boras Lille Sal. Filmen er filmet i Havana, Cuba, og visningen suppleres af en snak om filmen, en seance med koreograferne og en kold øl fra kassen. Interesserede skal tilmelde sig via [email protected], da der er begrænsede pladser.

Hele Don*Gnus turné:
www.dongnu.dk/tour


Anmeldelser:

“Det er tydeligt at se og mærke, at det undersøgende, legende og udfordrende har stået i centrum. (…) Som helhed emmer »N.A.R.G« af bevægelsesgejst og en rosværdig trang til på en spændende vippescene og med tanke på aggressioners positive energipotentialer at udforske og inddrage nyt land i danselandskabet. De to Don*Gnu-ledere Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen kan være stolte af den koreografi og iscenesættelse, som de har begået sammen med Christoffer Brekne.”
– Århus Stiftstidende

 “Smukt og poetisk finder Ann-Kathrin Granhus og Simon Beyer-Pedersen sammen som yin og yang i skivens centrum. Hos den store stærke vildmand alias Petras Lisauskas er der dyriske urkræfter på spil, og farefuldt lægger han sig under vippebrættet og manipulerer drilsk med de andre. Frydefuldt er det dog ikke mindst at se César Garcia og Simon Beyer-Pedersen bevæge sig behændigt på den vippende skive. (…) Jannik Elkær og Kristoffer L.A. Pedersen (har) sammen med Christoffer Brekne med »N.A.R.G.« skabt et opfindsomt værk med interessant bevægelseskvalitet.”
– Berlingske

Interview om N.A.R.G.:
http://stiften.dk/kultur/aggressionens-runde-arena

Don*Gnu / Bora Bora baggrund:
http://stiften.dk/kultur/dongnu-bliver-huskoreografer-paa-bora-bora

 

INFO:
N.A.R.G. – North Arena Rumble Game – Don*Gnu
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 23. marts kl. 20 samt 24. marts kl. 15 og 20 (Store Sal)
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/n-a-r-g-north-arena-rumble-game-2015eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefotos:
http://bora-bora.dk/2015/03/n-a-r-g-pressebilleder
Videotrailer: https://www.youtube.com/watch?v=uP_uPmcUSqM

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars(a)bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper(a)bora-bora.dk
Om Don Gnu

Don Gnu – Physical Theatre er et kunstnerisk samarbejde bestående af koreograferne Jannik Elkær, Kristoffer Louis Andrup Pedersen og filmskaber Christoffer Brekne. Kompagniet blev stiftet i 2007, hvilket mundede ud i deres første forestilling As a Start. Efterfølgende har de skabt forestillingerne Mænd i sandaler (2011), samt den Reumertnominerede Kvinde Kend dit Skab (2012).

Kompagniets navn Don*Gnu er bygget op omkring paradokset; at være én og flere på samme tid. Don som individ og Gnu som flokdyr, beskriver forholdet og dynamikken i relationen mellem individ og gruppe. Vi eksisterer og agerer som individer, men forstår og lever gennem vores relationer til andre.

www.dongnu.dk