Pardansens historie fortolkes i moderne hollandsk danseforestilling

Den 14. og 15. april er der Danmarkspremiere på Nicole Beutlers “Still Life” på Bora Bora. Publikum tages med igennem partnerdansens lange historie ved hjælp af bl.a. hofdansen canario, ballroom dance, slow fox, vals og lindy hop.

I disse tider med virtuel kommunikation og manglende samspil i hverdagen sætter Bora Bora en danseforestilling på scenen, der søger efter kontakt og forbindelse. Parringsdansen og dens ritualer – er omdrejningspunktet i Nicole Beutlers “Still Life”.
I forestillingen skaber den hollandske koreograf en rejse i partnerdansens lange historie – fra renæssancen til den postmoderne dans og går via lindyhoppen undervejs. Det er mere specifikt de vestlige hofdanse såsom pavane, gaillard og canario og standard ballroom danse som slow waltz, slow fox og boogie. Bauhausbevægelsen har også inspireret denne duets “mekaniske ballet”.
De hollandske anmeldere har været begejstrede og bl.a. beskrevet “Still Life” som en fantastisk smuk danseforestilling, hvor genstande, kroppe, rum og lys spiller sammen og gøre forestillingen en fryd for øjet.
Avisen de Volkskrant skrev: “Idéen med en mand og en kvinde i en duet er en klassiker. Det er stramt timet, blændende intelligent, og glimrende designet. Når han støtter hende, og hun støtter ham i en perfekt konstruktion skaber deres sammenslyngede kroppe et blændende og følelsesmæssigt visuelt sprog. Der opstår i det øjeblik sand magi.”
Mens Theaterkrant skrev: “Fast form og bevægelse, rummelighed og intimitet, billedkunst og dans – i fortid og nutid. ‘Still Life’ er en spændende dialog mellem ekstremer. Beutler blander og ælter ingredienserne til en lækker, super æstetisk, formel helhed, hvor vi finder sved og følelser.”
Billetter koster som vanligt 150 kroner, mens studerende og pensionister kommer ind for 90 kroner. KluBora-medlemmer og grupper på over 10 personer betaler 60 kroner.

INFO:
4: STILL LIFE – Nicole Beutler (NL)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 14. og 15. april (Store Sal)
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/4-still-life eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefotos:
http://bora-bora.dk/category/presse/pressebilleder
Videotrailer: https://vimeo.com/112484236

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen,
22 72 00 79 / lars(a)bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper(a)bora-bora.dk
Om Nicole Beutler
Nicole Beutler (f. 1969) bor og arbejder i Amsterdam som koreograf og teaterskaber. Hendes arbejde ligger på tærsklen til dans, performance og billedkunst. Hun arbejder fra den overbevisning, at alle faste kategoriseringer bør destabiliseres. Hun henviser i sit nutidige arbejde ofte også til dansens og teatrets historie. Hun engagerer sig i værker med amatører og professionelle, gamle og unge. Hendes optræden er sammensat med en høj sans for musikalitet, og gennemtrængt med subtile humor.
4: STILL LIFE er en del af en række værker, hvoraf der er i øjeblikket eksisterer fem forestillinger.
www.nbprojects.nl