Bora Bora Platform – Ny nordisk dans i fire dage

Århusianerne får 11. til 14. marts mulighed for at give deres uforbeholdne mening til kende om hele ti forestillinger på festivalen Bora Bora Platform. Bora Bora lover ny nordisk dans og scenekunst med kant – og publikum kan også danse med.

– Vi har skabt en ny platform, hvor publikum kan opleve ti meget spændende bud på moderne scenekunst i Norden. Scenekunst der har kant og gerne vil noget nyt. Derfor synes vi, det er vigtigt, at publikum fortæller Bora Bora, kunstnerne og ikke mindst hinanden, hvad de synes. Bora Bora Platform handler i dén grad om dialog, siger Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora.
Den fire dage lange festival er et nyt initiativ, hvor Bora Bora præsenterer et udsnit af sine mange co-produktioner fra ind- og udland. Der er lagt op til diskussioner løbende, men publikum kan også give deres uforbeholdne meninger til kende ved at skrive eller tegne på en feedbackvæg og feedbackpostkort.

Sorte finner, humor og henrettelser
Kunstnere fra både Finland, Norge, Sverige, Island, Storbritannien, Schweiz, Tyskland og Danmark er repræsenteret på Bora Bora Platform. De ti nordiske forestillinger bliver præsenteret på flere af scener i Aarhus: Begge Bora Boras sale, Godsbanens Åbne Scene og Galleri V58.
Finske Sonya Lindfors kommer blandt andet med forestillingen “Noir?”, der på energisk og humoristisk vis tager fat på det at være sort i Finland. Den norske forestilling “Hoods” skaber en intens oplevelse ved at iklæde publikum samme kostumer som danserne. Lokale Don*Gnu kommer med deres “N.A.R.G. – North Arena Rumble Game”, som er en af festivalens åbningsforestillinger. Andre forestillinger kredser blandt andet omkring den primale lyst til at danse (Pilgrim), kvinders humor (Femine Fun Studies) og henrettelsesmetoder (Executed Stories). Der vil være rigeligt at opleve og snakke om.

Publikum kan danse
Remisen på Godsbanen bliver stedet, hvor festivalens seminarer foregår. Men festivalen begrænser sig ikke kun til snak og feedback. Publikum kan selv prøve at arbejde med festivalens koreografer. Det sker i tre workshops med århusianske Don*Gnu og de to finske koreografer Janina Rajakankas og Sonya Lindfors i Studie Scene 4 på Brobjergskolen.
– Alle er velkomne til disse workshops. Jeg er sikker på, at på den ene eller anden måde vil publikum få en øjenåbner på Bora Bora Platform. Og det er jo grunden til at vi er her, siger Jesper de Neergaard.

Et Platform Pas til hele festivalen koster 300 kr. Men det er muligt at købe billet til de enkelte forestillinger for 90 kroner.

De ti forestillinger:
Don*Gnu (DK): N.A.R.G. – North Arena Rumble Game
Marie-Louise Stentebjerg (DK) & Jonathan Bonnici (UK): TRANS-
Stina Nyberg (SE): Horrible Mixtures
Sonya Lindfors (FI): NOIR?
Ingri Fiksdal & Signe Becker (NO): Hoods
Janina Rajakangas (FI): Of Family and Deer
Lucy Suggate (UK): Pilgrim
Juha Valkeapää (FI): Executed Stories
Chuck Morris (DK/DE/CH): Feminine Fun Studies
Margrét Sara Guðjónsdóttir (IS): Blind Spotting

Mere info, fuldt program og billetkøb m.m.:
http://bora-bora.dk/festival/bora-bora-platform-2015

Festival trailer:
https://vimeo.com/115962592


INFO:
Bora Bora Platform
– Ny Nordisk Dans
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 11. – 14. marts (Bora Boras Store og Lille Sal, Godsbanens Åbne Scene og Remisen, samt Galleri V58).
Hvor meget: Partout festivalpas kr. 300,- / Enkelte forestillinger kr. 90,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/festival/bora-bora-platform-2015 eller tlf. 86190079.

Pressefotos:
http://bora-bora.dk/category/presse/pressebilleder
Kontakt:

For yderligere info, anmelderakkreditering, kontakt til kunstnere og evt. medieassistance under festivalen: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars(at)bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper(at)bora-bora.dk