FEST – en danseforestilling for børn og voksne om livets mærkværdige fest Glem alt om faglighed, læring og fælles mål. LiminalDK hylder børnefantasi, kaos og den frie oplevelse af kunsten med deres kommende forestilling FEST – en danseforestilling for børn 4-­8 år og en hyldest til livets mærkværdige fest. FEST har urpremiere på Bora Bora i Århus den 26. januar, og spiller frem til den 5. februar. Forestillingen spiller igen på Teater Får302 i København den 18. -­ 30. april

Det regner og regner og regner. Evald sidder i gennemblødt tøj, med vand i gummistøvlerne og en druknet hat på hovedet. Han sidder på en meget stor stol, for han føler sig uendeligt lille. Uendeligt lille i verdens kedeligste verden, på årets dummeste dag.

Hans legetøj er så ubrugeligt, at det er blevet usynligt. Evald nærmest smelter af kedsomhed, og kedsomheden bliver til en stor lodden klat på gulvet. Klatten bliver til en mand, der løfter sin hat og trækker en glaskugle frem. Evald ryster kuglen, og så begynder festen! En fest af farver, gæster og gaver, hvor alting danser: Væggene, kroppene, trapperne og væsnerne i skabene.

Iscenesætter Adelaide Bentzon fortæller om baggrunden for forestillingen:
”Når jeg ser mig omkring, synes jeg, alt lige nu handler om læring, struktur og faglighed. Selv de mere bløde værdier som bevægelse i skoletiden og emotionel intelligens omtales i relation til øget indlæring og forbedring af kompetencer. Vi glemmer den del af livet, der ikke skal nogen steder hen – der, hvor vi laver ingenting, og har det fint med det.”

FEST er en hyldest til det kaos, der udvikler os! Til fantasien og den rene oplevelse af at være tilstede og mærke energien fra danserne. Det handler grundlæggende om at give børnene en oplevelse af mere æstetisk og intuitiv karaktér – om ”væren” fremfor ”læring”:

”Via fantasien ”leger” det enkelte barn kaos ind i sin logiske verden, for at denne skal udvikles”, siger cand.pæd. Jesper Froda. Det udsagn er på smukkeste vis omvendt af, hvad man umiddelbart forestiller sig; nemlig at vi skal lege logik ind i kaos. På den måde kommer udsagnet for mig til at handle om tilværelsen generelt, og især hvad kunsten kan tilbyde os -­ deriblandt børn: Pladsen til det kaos, som også udvikler os,” fortæller Adelaide Bentzon.

FEST er skabt af koreograf og iscenesætter Adelaide Bentzon i samarbejde med danser og koreograf Kasper Daugaard Poulsen og de andre medvirkende, Daniel Norback og Tomomi Yamauchi.

Adelaide Bentzon er sammen med Erik Pold kunstnerisk leder af LiminalDK og har de seneste år iscenesat flere projekter for børn og unge, deriblandt de to performanceforedrag “Hoved og Hale” for 7-­‐11 årige, og “K.R.O.P” for de 13-­‐19 årige. “Hoved og Hale” har spillet over 90 forestillinger på skoler rundt i landet gennem “Dans for Børn”-­ordningen. “K.R.O.P”, som bl.a. er udviklet i huskunstnerordning med elever fra Esbjerg Gymnasium, havde premiere på Bora Bora i maj måned, og sælges i foråret 2015 til turné på landets skoler og gymnasier.

 

FEST – en danseforestilling om livets mærkværdige fest. For 4‐8 år

Medvirkende: Kasper Daugaard Poulsen, Daniel Norback, Tomomi Yamauchi
Iscenesætter: Adelaide Bentzon
Scenografi og grafik: Rebecca Arthy
Lyddesign: Erik Christoffersen
Lysdesign og værksted: Tobias Stål
Kostumer: Hanne Mørup

Bora Bora: 26. januar – 5. februar, man­-tors kl. 9.30 og kl. 11.30, lør og søn kl. 11 og kl. 15.

Teater Får302: 18. -­ 30. april, man-­tors kl. 9.30 og kl. 11.30, lør og søn kl. 11 og kl. 15, NB: ingen forestilling den 23.-­25. april

www.liminal.dk

Yderligere spørgsmål: Janne Schnipper, janneschnipper(at)gmail(dot)com, T: 28564225

FEST er en co-­‐produktion med Bora Bora. Forestillingen er støttet af Statens Kunstråd, Århus Kommune og Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond.