Lokalt og globalt forår på Bora Bora

Aarhus’ egne kunstnere får god plads side om side med store internationale satsninger på Bora Bora dette forår, hvor der også er en hel festival på programmet. I alt 21 forestillinger.

Der er ny århusiansk scenekunst på Bora Bora hele seks gange dette forår – heraf fire helt nye lokale produktioner. De internationale ambitioner skinner dog stadig igennem med flere udenlandske forestillinger. Bl.a. i co-produktionen af “Murmur / Inked” med Storbritanniens nye store dansestjerne Aakash Odedra. Ligeledes på det nye tiltag, Bora Bora Platform, der er en fire dage lang festival med ny nordisk dans.

– Det bliver et forår spækket med oplevelser og inspiration. Bora Boras ambitioner og formål bliver tydeligere og tyderligere med dette program. Vi skal give god plads til den nye dans og scenekunst i Aarhus og samtidig markere os i udlandet og bringe det bedste derfra hertil, siger Bora Boras kunstneriske leder, Jesper de Neergaard.

Britisk dansestjerne og festival
– Aakash Odedra må siges at være forårets hovednavn. Den britisk-indiske danser kommer med en visuelt overdådig dobbeltforestilling, hvor gamle dansetraditioner forenes på smukkeste vis med det, teknologien kan bringe til kunstformen i dag, fortæller Jesper de Neergaard.

Fra Holland kommer Nicole Beutler med “Still Life”, der fortolker århundreders pardans på nye måder – fra hofdans til lindyhop. Både Finland, Norge, Sverige, Island, Storbritannien, Tyskland og Danmark er repræsenteret, når Bora Bora Platform løber af stablen i marts. I alt ti meget forskellige danseforestillinger og performances på Bora Bora, Godsbanen og Galleri V58. Alle er co-produceret af Bora Bora.

Det internationale islæt kommer også til Bora Bora via ILT Festivals belgiske jonglør-forestilling “m2” og SPOR Festivals koncert, hvor vinderen af Nordisk Råds Musikpris Simon Steen-Andersen optræder med det tyske ensemble Ascolta.

Sprudlende Aarhus-sæson
Sæsonen starter den 27. januar med LiminalDKs børnedanseforestilling “FEST” for de 4-8-årige, som handler om at bruge sin fantasi. 17. februar præsenterer Dadadans “Ånd – en kropscabaret”, hvor fire dansere og en Sprechtalmeister folder ordet “ånd” ud i en poetisk rejse. HimHerAndIt belyser kønnet fra nye vinkler i den dobbelte queer-forestilling “The WOMANhouse / ReDoing GENDER”, mens Kassandra Production pirrer os til at give efter for vores urinstinkter i “Bliss Point”. Lige meget om det er sex, fastfood eller nye møbler. Don*Gnus “N.A.R.G.” tager nu på stor Danmarksturné og kommer igen forbi Bora Bora.

– Ja, det er en sprudlende Aarhus-sæson. Variationen og nødvendigheden af alle forestillingerne er virkelig noget, jeg glæder mig over. Jeg kan kun anbefale at se dem alle sammen,” siger Jesper de Neergaard.

 

BORA BORA SÆSON FORÅR 2015 OVERSIGT

27. januar – 5. Februar
FEST (Urpremiere / Co-produktion)
LiminalDK

17. – 21. Februar
Ånd – en kropscabaret (Urpremiere / Co-produktion)
dadadans

4. & 5. Marts
Carmina Burana
Dansk Danseteater

11. – 14. Marts
Bora Bora Platform – Ny Nordisk Dans
10 forestillinger på 4 dage (Co-produktioner)
Se program på www.bora-bora.dk

23. & 24. Marts
N.A.R.G. – North Arena Rumble Game (Co-produktion)
Don*Gnu

14. – 17. April
CUT//
Hvid Støj

14. & 15. April
4: Still Life (Danmarkspremiere)
Nicole Beutler (Holland)

20. – 25. April
The WOMANhouse / ReDoing GENDER (Urpremiere / Co-produktion)
HimHerAndIt Productions

10. Maj
SPOR Festival: Staged Night
Simon Steen Andersen (DK) & Ascolta (DE)

19. – 21. maj
Murmur / Inked (Danmarkspremiere/Co-produktion)
Aakash Odedra (UK)

27. – 4. Juni
Bliss Point (Urpremiere / Co-produktion)
Kassandra Production

30. – 31. maj
ILT Festival: m2
Compagnie Ea Eo (BEL)

Yderligere information, fotos og videotrailere på www.bora-bora.dk