Toronto møder Aarhus i teater om tilgivelse

I Bora Boras Danmarkspremiere på “Forgiveness” den 10. og 11. december tages tilgivelsen under (k)ærlig behandling gennem teater, dans, monolog og fysisk performance. Et resultat af et kunstnerisk parløb mellem Aarhus’ Don*Gnu og Torontos Modern Times Stage Company.

Når tre dansere og to skuespillere går på scenen på Bora Bora den 10. og 11. december er det den fundamentale og uhåndgribelige tilgivelse, som de tager livtag med. Måske et meget passende emne netop her i juletiden?
I en blanding af teater, dans, monolog og fysisk performance går de med alvor og humor på opdagelse i både de store konflikter i den menneskelige historie og de små intime tragedier.
Hvorfor tilgiver vi? Hvordan tilgiver vi? Og er tilgivelsen overhovedet mulig i sidste ende?

Internationalt samarbejde
“Forgiveness” er resultatet af et dansk-canadisk samarbejde. Modern Times Stage Company har skabt forestillingen sammen med koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen fra Aarhus’ Don*Gnu. I februar 2014 havde den premiere i Toronto.
Bora Bora har co-produceret “Forgiveness”, som også har canadiske Dreamwalker Dance Company og Aarhus’ Laboratoriet med som partnere.
Modern Times Stage Company og hovedkraften bag – den iranske instruktør Soheil Parsa – har en lang række roste forestillinger og priser bag sig. I oktober i år kunne kompagniet fejre 25 års jubilæum. Forgiveness” blev også taget flot imod af de canadiske anmeldere ved premieren i februar.

Rost forestilling
“Forgiveness” benytter sig af en bred vifte af scenekunstens former og virkemidler for at skabe fortællingerne og stemningen. Udover de enkelte optrædende har lys og lyd også en central rolle: “FORGIVENESS kan prale med en stærk rollebesætning, men scenens sjette stjerne er kombinationen af lys, scenografi og lyd, som fortjener masser af ros”, skrev Mooney on Theatre.
Stage and Page skrev: “FORGIVENESS viser, hvordan kunst er bedre, når det ikke blot er skabt for sin egen skyld. Det er modigt og fortjener generøs opbakning fra både teater- og dansepublikummet.”
Bora Bora præsenterer med andre ord en forestilling, der også trækker på de mere traditionelle teatralske virkemidler – idet der rent faktisk tales i “Forgiveness”. De dele af forestillingen foregår på engelsk.

Anmeldelser i de canadiske medier:
http://torontoist.com/events/event/forgiveness-a-theatrical-poem-is-not-one-to-forget
http://www.mooneyontheatre.com/2014/02/21/review-forgiveness-a-theatrical-poem-modern-times-stage-company
http://www.charpo-canada.com/2014/02/review-toronto-forgiveness.html
http://www.slotkinletter.com/site/?p=2412

Info:
FORGIVENESS – Modern Times Stage Company (CAN) feat. Don*Gnu (DK)
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 10. & 11. december (Store Sal), kl. 20.
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/forgiveness eller tlf. 86190079.

Pressefotos i høj opløsning: http://bora-bora.dk/category/presse/pressebilleder

Kontakt:
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars(at)bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper(at)bora-bora.dk