Svensk dans med stueplanter og komiske grimasser

Sveriges største uafhængige danseinstitution Skånes Dansteater besøger Aarhus den 2. december. I dobbeltforestillingen “…AND…” leges der med identitet og det uplanlagte.

“Philippe Blanchard og Björn Säfsten hører blandt de bedste og mest interessante svenske koreografer i øjeblikket. Det er stor, moderne dans, der venter det århusianske publikum,” siger Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora.
Den 2. december præsenterer Sveriges største uafhængige danseinstitution Skånes Dansteater forestillingen “…AND…” i Aarhus. Balloner, trappestiger og stueplanter indgår i dansen side om side med forvredne, komiske grimasser.
Bag forestillingen står de to koreografer fransk-fødte Philippe Blanchard (f. 1968) og svenske Björn Säfsten (f. 1981). De har skabt to forskellige udtryk, der tager emnet identitet op.

Parløb mod det uventede
Philippe Blanchard har tidligere danset for Nederlands Dans Theater, Batsheva Dance Company og Cullbergbaletten samt har været huskoreograf på Dansens Hus i Stockholm og produceret en forestilling på The Place i London. Björn Säfsten har udover arbejdet for Skånes Dansteater også skabt koreografi for Moderna Dansteatern (MDT) i Stockholm.
De to dele af dobbeltforestillingen “…AND…” har de udviklet sideløbende på Skånes Dansteater i Malmö. I processen åbnede koreograferne og danserne deres kreationer for hinanden og lod tilblivelsen foregå som en slags “open source”, hvor de delte det ufærdige med hinanden. Det endte med at blive en jagt efter oprigtige reaktioner og bevægelser, hvor der er skabt plads til improvisation.

Flotte anmeldelser
De svenske anmeldere tog godt imod “…AND…” ved dens premiere. Landet Runt skrev: “Rammer plet. Er fængslende og tankevækkende.”
 Skånska Dagbladet skrev, at forestillingen var “overraskende, underholdende og helt fantastisk”. Svenska Dagbladet knyttede ordene “komiske og med timing” til forestillingen og Sydsvenskan så “humor, erotik, transformationer og skarphed” i “…AND…”.
Forestillingen spiller kun én aften på Bora Bora og begynder klokken 20.00 sharp den 2. december.


Info:
…AND…
– Skånes Dansteater
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 2. december (Store Sal), kl. 20.
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/and eller tlf. 86190079.
Pressefotos i høj opløsning: http://bora-bora.dk/category/presse/pressebilleder

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars(at)bora-bora.dk

Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper(at)bora-bora.dk