Pressemeddelelse fra Bora Bora – Dans og Visuelt Teater – www.bora-bora.dk

Flamencostjerne holder verdenspremiere i Aarhus


Lørdag den 11. oktober præsenterer Selene Muñoz sin nye danseforestilling “Libertad” på Bora Bora. Den populære danserinde forener sin nyskabende flamenco med moderne dans, street dance og livemusik. Århusianerne bliver de allerførste, der får fornøjelsen.

– Vi er stolte over, at et stortalent som Selene Muñoz har valgt Bora Bora og Aarhus til stedet, hvor hun vil præsentere sin nye forestilling for verden, siger Bora Boras kunstneriske leder, Jesper de Neergaard, om “Libertad”.
Dansk-spanske Selene Muñoz er glad for at være tilbage i Aarhus.
– Det er det helt rigtige sted til premieren på min forestilling. Der er en fantastisk stemning og den velkomst og professionalitet, jeg oplever der, er helt unik. Det er altid en kæmpe fornøjelse, siger hun.
Med sin meget personlige fornyelse af flamenco-dansen har den Reumert-nominerede danserinde opnået stor popularitet omkring i verden og ikke mindst i flamencoens hjemland, Spanien.

En velkommen Aarhus-gæst
Det er langt fra første gang, at Selene Muñoz er i Aarhus. Oktober bliver tredje gang, at hun står på Bora Boras scene. I 2013 optrådte hun to gange – med DRs Symfoniorkesters cellister og på Dansens dag. Derudover har hun bl.a. optrådt i Musikhuset.
– Jeg synes altid, at jeg møder et åbent og dedikeret publikum i Århus, siger hun.
De danske tv-seere har også stiftet bekendtskab med Selene Muñoz ved flere lejligheder. Bl.a. i Vild Med Dans og til Kronprinsens prisuddeling, hvor hun tydeligvis imponerende publikum.

Jagten på frihed
I “Libertad” tager Selene Muñoz sin fornyende flamenco på en rejse med street-danceren Benjamin Skop og contemporary-danseren Alexandre Bourdat. Det bliver et energisk møde mellem hver deres kulturbaggrund, traditioner, historie og teknik. På scenen oplever man samtidigt de to musikere Miguel Rodrigañez og Yasser Pino. Selene forklarer:
– Vi forsøger med forestillingen at arbejde med spørgsmålet om hvad frihed betyder for moderne mennesker i den vestlige verden. De tre forskellige karakterer er på en identitetsrejse. De tre stilarter er alle skabt ud fra en nerve og et nærvær. Vi har brug for hinanden og har brug for at dele med andre. Det handler om friheden i at kunne bevæge sig, lade sig inspirere og dele dine erfaringer og udtryk med de mennesker, du møder på din vej og oplever en speciel forbindelse med.
Resultatet af dette møde kan århusianerne, som de første i verden, opleve den 11., 13., 14. og 15. oktober på Bora Bora.

OBS! Til redaktionen: Selene er på Bora Bora i ugen op til premieren og der kan aftales interviews, hvis det ønskes.

LIBERTAD video trailer: https://vimeo.com/104279137

TV-indslag på YouTube:
Kronprinsens prisuddeling: https://www.youtube.com/watch?v=ZGtfqYEHsfE
Vild Med Dans: https://www.youtube.com/watch?v=LNcMaAVNKjw
Go’ Aften Danmark i Tivoli: https://www.youtube.com/watch?v=UAwKLQEfgFI


LIBERTAD
– Selene Muñoz / Danzart
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 11. + 13.-15. oktober (Store Sal)
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/libertad eller tlf. 8619 0079.

Pressefotos i høj opløsning: http://bora-bora.dk/category/presse/pressebilleder

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars(at)bora-bora.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper(at)bora-bora.dk
Selene Muñoz, kontakt via Louise Seibæk, 40 26 76 00 / louise(at)seibaek.com


Om Selene Muñoz
Den internationalt anerkendte flamenco-kunster Selene Muñoz – uddannet i både Danmark og Spanien – optræder på såvel de traditionelle spanske flamencofestivaler som på scener og festivaler i hele verden.

Med sin personlige og enestående fornyelse af flamenco-dansen har hun opnået popularitet overalt i verden og ikke mindst i flamencoens hjemland, Spanien.
Selene Muñoz medvirkede i 2009 som inviteret kunstner i projektet “Dressed to Dance” på Museo del Traje (Kostumemuseet) i Madrid og var med i projektet på Guggenheim Museum i New York. Hun har bl.a. også optrådte på WORLD EXPO verdensudstillingen i Shanghai og har givet masterclass til kunstnerne fra Cirque du Soleil i Frankrig og Den Kongelige Ballet i Danmark.

Danskerne har bl.a. oplevet hendes optræden i Vild med Dans, Nøddeknækkeren i Tivoli og Sommerballetten på Bellevue Teatret. Selene var i 2012 nomineret til en Reumert for bedste danser, hun har modtaget Vibeke Rørvigs Pris og Neel Resling Halpern-prisen, danset ved Kronprinsparrets prisuddeling, ved fejringen af Den Lille Havfrues 100 års fødselsdag og Livgardens 400 års jubilæum på Operaen.