Don*Gnu udfordrer balancen i nyt aggressivt show

Aarhus’ vildeste dansekompagni Don*Gnu sætter alt på ét – balancerende – bræt i en intens svingom med tyngdekraften som krævende partner. Det sker i forestillingen “N.A.R.G. – North Arena Rumble Game”, der har urpremiere på Bora Bora den 30. oktober.

N.A.R.G. video trailer: https://www.youtube.com/watch?v=uP_uPmcUSqM

– Publikum kommer til at sidde ude på kanten af sæderne. Man kan simpelthen ikke undgå at forsøge at holde balancen sammen med danserne, fortæller Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora.
Han taler om den gigantiske, roterende vippescene, der – bogstaveligt talt – er omdrejningspunktet i “N.A.R.G. – North Arena Rumble Game”. Forestillingen har urpremiere 30. oktober og bag den står det sprælske århusianske kompagni Don*Gnu Physical Theatre.
I 2013 vandt de Publikumsprisen i Aarhus for “Kvinde kend dit skab”, som også gav dem en Reumert-nominering. I april 2014 gav de smagsprøver på “N.A.R.G.” på Store Torv på Dansens Dag, hvilket faldt i god jord hos det århusianske publikum. Nu er tiden kommet til vise det færdige produkt til verden.

Den svære balance
– Vi syntes, at det ville være fedt at arbejde med en scene, der udfordrer danserne på en helt ny fysisk måde. Ingen af de medvirkende kan bevæge sig uden at det påvirker de andre. De skal være opmærksomme. Ellers går det hele i stå eller de falder af. Men hvis de ikke holder scenen i bevægelse, så kommer de heller ikke videre, forklarer koreograf Jannik Elkær.
Den halvt ton tunge scene er en metafor, der er til at tage at føle på. Den er døbt “The Turmoil”, hvilket kan oversættes til uro, oprør og “tummel”. På den fem meter brede overflade er den klassiske lære om aktion-reaktion pludseligt soleklar.

Aggression og impulser
Som instruktører har koreograf Kristoffer L.A. Pedersen sammen med kompagnoner Jannik Elkær og Christoffer Brekne kastet de fire dansere Petras Lisauskas (Litauen), Simon Beyer-Pedersen (Danmark), Noora Hannula (Finland) og César Garcia (Sverige) ud i en svær opgave.
– På scenen må de fire både handle på deres impulser og samtidig kontrollere deres frustration og aggression. Vores udgangspunkt har været at udforske aggression. Den følelse, som vi normalt ikke må have. På den måde handler N.A.R.G. om at finde balancen i det mest ubalancerede, siger han.

Travlt dansekompagni
Publikum får svært ved at modstå lysten til at vugge med, når tyngdekraften som krævende dansepartner sætter tempoet. Den massive Turmoil og danserne bakkes op af en bastant, men smuk lydside skabt af musikeren og sangerinden Alice Carreri.
Hun havde bl.a. rollen som kvinden i “Kvinde kend dit skab”. En forestilling, der stadig turnerer rundt i Norden og Europa – sideløbende med Don*Gnus “Mænd i sandaler”, der for nylig var helt i Sydkorea. De idérige dansere og koreografer har en travl tid foran sig i ind- og udland, for publikum har tydeligvis fået smag for Don*Gnu. “N.A.R.G. – North Arena Rumble Game” tager på en omfattende Danmarksturné i februar og marts 2015.
Men først kører forestillingen fem aftener på Bora Bora fra torsdag d. 30. oktober til 4. november – minus søndag. Hverdage klokken 20 og lørdag kl. 17.


TV2 Østjylland indslag:
http://www.tv2oj.dk/arkiv/2014/05/06?video_id=46831
OBS! Til redaktionen: Don*Gnu arbejder pt. i Bora Boras store sal i dagtimerne. Interviewaftaler m.v. kan laves.


Info:
N.A.R.G. – NORTH ARENA RUMBLE GAME
– Don*Gnu Physical Theatre
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 30. oktober – 4. november (Store Sal), hverdage kl. 20 / lørdag kl. 17.
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/n-a-r-g eller tlf. 8619 0079.

Pressefotos i høj opløsning: http://bora-bora.dk/category/presse/pressebilleder

Kontakt:

For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars(at)bora-bora.dk
Don*Gnu, producent Sigrid Aakvik, 40 79 11 58 / info(at)dongnu.dk
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, 26 22 67 26 / jesper(at)bora-bora.dk