Grænsebrydende ny dans, moderne flamenco og vild martial arts venter publikum i efteråret. Bora Bora har hele 12 forestillinger på programmet. Blandt andet Danmarkspremierer på Don*Gnus nye forestilling “N.A.R.G.” og Selene Muñoz’s “Libertad”.

Dansere og teaterfolk fra hele verden indtager igen Aarhus’ scene for dans og visuelt teater, Bora Bora, dette efterår. Scenen har ikke haft så mange forestillinger på programmet før.
– Vi præsenterer ikke mindre end to urpremierer, indtil flere Danmarkspremierer samt tre forestillinger i festugen. Derudover har vi også en magisk børneforestilling på programmet. Og det er kun halvdelen af historien. Der er i alt 12 meget forskellige forestillinger. Hver især på deres egen måde smukke, overraskende, magiske, musikalske, provokerende og intense, fortæller Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder.

Danske publikumsfavoritter
Bora Bora co-producerer selv tre forestillinger dette efterår. De århusianske publikumfavoritter Don*Gnu, der nu er blevet huskunstnere på Bora Bora, har premiere på “N.A.R.G. – North Arena Rumble Game”. Forestillingen er centreret omkring den store roterende vippescene, som det århusianske publikum fik en smagsprøve på ved Dansens Dag på Store Torv i april.
– Vippescenen er livet. Man må balancere på den og følge dens bevægelser. Don*Gnu udfordrer den med deres sædvanlige frækhed og nogle gange svarer den nådesløst igen. N.A.R.G. bliver en meget fysisk, morsom, nervepirrende, men også smuk oplevelse, siger Jesper de Neergaard.
I oktober er der også urpremiere på flamencostjernen Selene Muñoz’s “Libertad”. Denne gang bliver moderne dans og hip-hop en del af showet.
– Hun formår virkelig at forny en traditionsrig dans. De er selvfølgelig vilde med hende i Spanien, siger Jesper de Neergaard.
I december er Don*Gnu på scenen igen. Denne gang som del af den canadiske forestilling “Forgiveness” af Modern Times Stage Company fra Toronto.

Festuge på australsk
Når Aarhus Festuge starter i slutningen af måneden har Bora Bora tre forestillinger på programmet. Først kommer den musikalske og teatralske hyldest til Roskilde Festival – “Roskilde Moments” – produceret af Eventministeriet på Det Kongelige Teater.
Dernæst er der mulighed for at opleve en sjældenhed på danske scener: Dans fra Australien. I “Untrained” møder to professionelle dansere to ikke-trænede almindelige mennesker og i “DUAL” kan publikum opleve et af de store nye talenter fra down under: Stephanie Lake. Her møder technorytmer en koreografi, der båder trækker på kampsport og butoh dans.
– Vi har et godt samarbejde med Aarhus Festuge. Vi præsenterer hver en forestilling, som vi begge betragter som et vigtigt indkig i australsk dans lige nu.

Sydamerika, action og historiens vingesus
Resten af sæsonen viser også bredden af Bora Boras repertoire. Black Box Dance Company og Marie Brolin-Tani kommer forbi med “Viva, Vive!”, der er et samarbejde med et brasiliansk dansekompagni. Og folk med smag for action skal ikke gå glip af “Conspiracy of Spring”. Her kombineres stunts, martial arts og moderne dans, så man taber pusten. Publikum, der kunne lide succesforestillingen “Blam!”, vil nok finde den interessant.
Skånes Dansteater præsenterer “…And…” og danske Anders Christiansen er med sit nyeste soloværk “Muld” en del af et dobbeltprogram sammen med chilenske Generación Del Ayers “Faces and Traces”, der bl.a. er en hyldest til Frida Kahlo.
De yngste (fra 3 år) kan i efteråret også komme på en magisk rejse i den franske børneforestilling “Swift”, der præsenteres i samarbejde med Teater Refleksion.
– Derudover har vi jo for vane, som del af vores udviklingsarbejde i dansemiljøet, at have kunstnere til at lave workshops og gratis visninger i løbet af en sæson. Man skal bare tjekke vores hjemmeside, følge os på Facebook eller tilmelde sig vores nyhedsbrev. Så skal vi nok fortælle om alt det, der kommer, siger Jesper de Neergaard.
Nysgerrige kan læse meget mere om alle forestillingerne på www.bora-bora.dk, hvor der også er videotrailere til de fleste forestillinger.

Pressefotos i høj opløsning til alle forestillinger: 
http://bora-bora.dk/category/presse/pressebilleder

Kontakt: 
Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder, 26 22 67 26 / jesper (at) bora-bora.dk
PR, Lars Kjær Dideriksen, 22 72 00 79 / lars (at) bora-bora.dk