Erfarne dansere og livspoesi i historiske forestillinger

Er det kun de unge, der må danse? Bora Bora udfordrer med chilensk-dansk temaaften dansen som ungdomsforherligelse. Erfarne kroppe, livspoesi og ædel kropsnatur møder myter, magisk realisme og historiens vingesus i dobbeltforestillingen MULD + FACES AND TRACES.

Er man færdig som danser, når man når de 40 år? På Aarhus’ dansescene Bora Bora er svaret den 16. september et rungende nej. Den aften og de to efterfølgende aftener er temaet erfaring, integritet og livspoesi.
– Det er smukt at se unge dansere kaste sig rundt på en scene. Men det er lige så smukt at se dans frembragt af ældre, erfarne kroppe. Det ser vi ikke så ofte på en scene. Vi vil få ædel kropsnatur at se, hvor fysikken suppleres af en kropsbevidsthed, man ikke oplever hos unge dansere, siger Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora.

Mytologi og historien under jorden
Over tre aftener er der derfor tid til fordybelse og tankevækkende ro på Bora Bora. De chilenske dansere Carmen Aros og Sonia Uribe fra kompagniet Generación Del Ayer er begge over 70 år og præsenterer forestillingen “Faces And Traces” (Rostros y Rastros). Her møder mytologi og magisk realisme stærke kvinder. En del af forestillingen er en hyldest til Frida Kahlo og benytter sig af chilensk klassisk musik, samt musik af Brahms.
Anders Christiansen, der netop er fyldt 50 år, kommer med sit  nye soloværk “Muld”. Forestillingen – der har musik af Jørgen Teller – har fokus på fortiden som en underliggende energi, der rumler under overfladen. Han spørger: Kan historien fornemmes, hvis du virkelig mærker efter? Hvis du lægger dit øre helt ned mod jorden?

Generationskunst
– Det er en unik konstellation, hvor to forestillinger farver hinanden, fortæller Jesper de Neergaard og fortsætter:
–  Vi synes, det er interessant at vise et smukt modspil til dansen som ungdomsforherligelse. I de to forestillinger vil publikum opleve stærke personligheder og integritet. Det er generationskunst det her. De gør etnografisk, historisk materiale levende. Og det er kun her på Bora Bora, at man kan opleve de to forestillinger sammen. Der er en smuk aften i vente, siger han.
Generación Del Ayer har en række priser og kritikerros med sig fra hjemlandet og Anders Christiansen er en af de mest erfarne danske solodansere, som har fået flotte ord med på vejen for “Muld”. Forestillingen har netop haft premiere i Dansehallerne i København.
I forbindelse med forestillingerne vil man i foyeren kunne se filmklip med moderne dans af andre erfarne kroppe fra forskellige steder i verden.

Yderligere information og video: http://bora-bora.dk/forestilling/muld-faces-and-traces
Interview med Anders Christiansen (bl.a. om dans og alder sidst i artiklen):
http://www.dansonline.dk/index.php/artikler/169-anders-christiansen-50-ar

MULD + FACES AND TRACESAnders Christiansen / Generación Del Ayer
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 16.-18. september (Store Sal) – Varighed ca. 120 min. (+ pause)
Hvor meget: Standard kr. 150,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 90,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/muld-faces-and-traces eller tlf. 8619 0079.

Pressefotos i høj opløsning: http://bora-bora.dk/category/presse/pressebilleder

Kontakt:
Jesper de Neergaard, 26 22 67 26 / jesper(at)bora-bora.dk
For yderligere info samt anmelderakkreditering: PR manager Lars Kjær Dideriksen på tlf. 22 72 00 79 eller lars(at)bora-bora.dk