Don*Gnu bliver huskunstnere på Bora Bora

Det populære århusianske dansekompagni Don*Gnu, der stod bag publikumsfavoritten “Kvinde kend dit skab”, skal de næste tre år arbejde endnu tættere sammen med byens scene for dans og visuelt teater, Bora Bora. De sprælske idémagere har også et godt fodfæste i udlandet.

– Vi kommer i fremtiden til at arbejde meget tæt sammen om udviklingen af Don*Gnu og af dansen i Aarhus i det hele taget. Det er en helt unik aftale, vi har lavet med hinanden. Dels er den tre-årig med mulighed for forlængelse, og dels er den smækfyldt af tillidserklæringer til hinanden, siger Bora Boras kunstneriske leder, Jesper de Neergaard.
Han mener, at Don*Gnu lægger sig centralt ind i det varierede udvalg af dans og visuelt teater, som præsenteres på Bora Bora.
– De er derudover gode til at ramme et nyt publikum og formår samtidigt at have et ambitiøst internationalt perspektiv med i deres aktiviteter. Selvfølgelig skal vi som lokal scene bakke op om noget af det bedste nye scenekunst, vi har her i landet. Der er så meget potentiale i Don*Gnu, at det er helt naturligt, vi udvider vores samarbejde, siger han.
Kompagniet beviste bl.a. i 2013 deres talent med den velbesøgte forestilling “Kvinde kend dit skab”, der var co-produceret af Bora Bora, og som blev nomineret til en Reumert-pris og modtog den århusianske publikumspris for scenekunst. Tidligere har Don*Gnu lavet forestillingerne “Mænd i sandaler” og “As A Start”.

Aftale giver plads til kunsten
Kristoffer Louis Andrup Pedersen (Gnu) og Jannik Elkær (Don) ser frem til samarbejdet.
– Det giver ro på at vide, at vi producerer vore forestillinger på Bora Bora de næste tre år. Vi vokser lynhurtigt som kompagni både hvad angår bestillinger, turnéer i ind- og udland, og personer i firmaet, men vi vokser også kunstnerisk. Og ved at lave aftalen med Bora Bora kan vi koncentrere os om det, siger Kristoffer Louis Andrup Pedersen.
Don*Gnu anno 2014 er desuden blevet en trio, idet de tos faste samarbejdspartner, filmskaberen Christoffer Brekne, er blevet en fast del af teamet.

Efterspørgsel i udlandet
– Don*Gnus forestillinger har en særlig sårbar selvironi. Det synes jeg gør dem til noget specielt århusiansk, mener Jesper de Neergaard.
Udover omfattende turnévirksomhed hjemme har Don*Gnu også præsenteret deres kunst på Cuba, i Canada, Belgien, Tyskland, Sverige og Finland. I efteråret går turen helt til Sydkorea, mens Sverige og Danmark også er i programmet frem til foråret 2015. I oktober er der premiere på “N.A.R.G. – North Arena Rumble Game”, der bl.a. er udviklet med kunstnere og dansere fra Danmark, Litauen, Finland, Island, Norge og Sverige.
– Don*Gnu står i en heldig position i dag, hvor vi har etableret en omfattende international aktivitet. Det giver os mange nærende impulser til vores udvikling som kompagni i Aarhus. Vi kan mærke synergien kunstnerisk og det skaber en stor drivkraft, siger Jannik Elkær.
“N.A.R.G.” udspiller sig på et fem meter bredt og halvt tons tungt vippebræt. Aarhuspublikummet fik en smagsprøve ved Bora Boras “Dansens Dag” event på Store Torv i april og den færdige forestilling har premiere den 30. oktober 2014 på Bora Bora.

Fotos i høj opløsning fra “N.A.R.G.”, Dansens Dag og tidligere forestillinger (portræt):
http://bora-bora.dk/2014/06/dongnu-huskunstnere-paa-bora-bora

Video:
N.A.R.G. trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8q8JLHBslKY
N.A.R.G. publikumsreaktioner: https://www.youtube.com/watch?v=ilWsgHVrQdw
Kvinde kend dit skab trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8eIKUjxDEGU
TV2 Østjylland – “Folk i farver” indslag: http://www.tv2oj.dk/arkiv/2014/05/06?video_id=46831

Kontakt:
For uddybende kommentarer og information kontakt meget gerne: Jesper de Neergaard, 86 20 15 36 / 26 22 67 26, jesper(at)bora-bora.dk
Kristoffer Louis Andrup Pedersen, gnu(at)dongnu.dk
Jannik Elkær, don(at)dongnu.dk

Hjemmesider:
www.bora-bora.dk og www.dongnu.dk