Bora Bora – Aarhus’ scene for dans og visuelt teater – præsenterer dans udenpå domkirketårnet og rundtosset balancekunst på Store Torv den 29. april. Der er også mere på programmet.

Hvis man befinder sig på Store Torv i Aarhus tirsdag den 29. april mellem kl. 14.30 og 17.30 vil man hurtigt opdage, at dans kan være mange forskellige ting. Bora Bora, der er Aarhus’ scene for dans og visuelt teater, rykker dansen ud i byens rum med arrangementet “Stop! Dans!”. Det hele er gratis.
– Dans er en kunstart uden begrænsninger. Dem, vi har valgt at præsentere, understreger dette på fornemmeste vis, siger Bora Boras kunstneriske leder, Jesper de Neergaard.

Domkirkens tårn som dansegulv
Danser og koreograf Esther Wrobel præsenterer to gange flyvende dans på siden af Aarhus Domkirkes tårn. Hængende fra wirer svæver hun rundt i en akrobatisk koreografi.
Den lokale danse- og performancegruppe Don*Gnu, der blev Reumert-nomineret for deres forestilling “Kvinde kend dit skab”, præsenterer desuden ” N.A.R.G. – North Arena Rumble Game” tre gange i løbet af dagen. På et fem meter bredt super size balance board, der drejer og vipper, giver de deres unikke bud på hvad dans kan i byens rum.

Dans selv!
Imellem disse optrædener kan publikum selv prøve “LightStones” på Store Torv: Et bevægelsesområde med trædesten, som aktiveres med lyd og lys, når man bevæger sig – eller danser – på dem.
Er man i stødet til endnu mere, kan man deltage i en workshop på Bora Bora i Valdemarsgade ved Musikhuset dagen efter den 30. april kl. 16. Her fortæller og demonstrerer koreograferne fra Fanclub, der i maj måned optræder på Bora Bora, hvordan man skaber en danseforestilling. Her kan alle deltage og mærke det på egne krop.

Dansefilm
På Store Torv vil der løbende også blive vist fire flotte dansefilm den 29. april. Herunder filmen “Valtari” med musik af det islandske band Sigur Ros. Men hvis man vil have den optimale visuelle oplevelse kan man kvit og frit troppe op i Øst For Paradis om formiddagen kl. 10.00-12.30, hvor Bora Bora og Sceneagenturet præsenterer visning af de fire kortfilm sammen med den populære “Billy Elliot”. Det kræver dog, at man tilmelder sig på Øst For Paradis’ hjemmeside.

Nysgerrige kan se videoer og læser mere om arrangementet på www.bora-bora.dk.

PROGRAM

29. april:
Øst for Paradis:
10.00-12.30 Dansefilm: Valtari (SE/IS/UK), Gravity (DE), FLIP (FI), Satellit (DK), samt Billy Elliot (UK)

Store Torv:
14.30 N.A.R.G. – North Arena Rumble Game af Don*Gnu
15.00 Taking Space #3 af Esther Wrobel
16.00 N.A.R.G. – North Arena Rumble Game af Don*Gnu
16.30 Taking Space #3 af Esther Wrobel
17.00 N.A.R.G. – North Arena Rumble Game af Don*Gnu
14.00-18.00 LightStone og Dansefilm

30. april:
16.00 Fanclub Workshop om at skabe en danseforestilling


STOP! DANS! – med bl.a. Esther Wrobel og Don*Gnu

Hvor: Store Torv og Aarhus Domkirke, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
 – samt Øst For Paradis, Paradisgade.
Hvornår: 29. april fra kl. 14.30 til 17.30 – Se program
Hvor meget: Gratis!
Hvordan: Læs mere og se video på http://bora-bora.dk/forestilling/stop-dans-4
Pressefotos i høj opløsning:
http://bora-bora.dk/2014/04/pressebilleder-stop-dans-dansens-dag

Videotrailer: https://vimeo.com/90731488

Kontakt:
For yderligere info kontakt PR manager Lars Kjær Dideriksen på tlf. 22 72 00 79 eller lars(snabela)bora-bora.dk .