Det bliver et overflødighedshorn for teaterelskere, når Odin Teatret kommer til Aarhus den 7. til 11. april. Bora Bora præsenterer “Det Kroniske Liv” og Aarhus Universitet byder på en lang række arrangementer.

Det er et unikt stykke dansk kulturhistorie, der kan fejre 50 års jubilæum i år. Det bliver grundigt markeret, når Odin Teatret kommer til Aarhus i starten af april. Bora Bora viser forestillingen “Det Kroniske Liv” over fem aftener og Dramaturgi på Aarhus Universitet har et væld af arrangementer på programmet. Der er rig mulighed for at dykke ned i det vedholdende teaters historie og få dets kunst belyst fra alle vinkler.

Teater der gør indtryk
Bora Boras kunstneriske leder, Jesper de Neergaard, kan selv spore elementer af OdinTeatret i sin egen DNA som teatermenneske. Han så dem første gang i 1967 og det gjorde stort indtryk. Den nye forestilling “Det Kroniske Liv” foregår i år 2031, men refererer til flere af Odin Teatrets tidligere forestillinger.
– Der vil sikkert være nogle elementer, som kendere af Odin Teatret vil kunne genkende, siger Jesper de Neergaard.

Scenekunstens pilgrimme
Instruktør Eugenio Barba har stået i spidsen for Odin Teatret alle årene.
– Det er helt unikt, at en teatergruppe har samme leder igennem 50 år. Han er et ikon, siger Jesper de Neergaard.
– Omdrejningspunktet har altid været Odin Teatrets evige opgør med aggression og undertrykkelse. De har rejst over hele vejen og talt den undertryktes sag. De er scenekunstens pilgrimme og har gjort en forskel for tusinder af mennesker verden over. Det har været 50 år uden kompromis, fortsætter han.
Efter to af forestillingerne er der dialog med Eugenio Barba og skuespillerne.

Slaraffenland på Universitetet

På Dramaturgi ved Aarhus Universitet markeres de 50 år ved et omfattende program med bl.a. arbejdsdemonstrationer med skuespillerne, foredrag med fakultetets lektorer, debat med Eugenio Barba og en dokumentarfilm om teatret. Derudover optræder Aarhus-digteren Peter Laugesen med musik af Odin Teatret. Der er mere på programmet. Information og tidspunkter kan ses på Odin Teatrets hjemmeside.

 

Yderligere information og video: http://bora-bora.dk/forestilling/det-kroniske-liv/

 

DET KRONISKE LIV
Odin Teatret

Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 7.-11. april (Store Sal) – Varighed ca. 70 min.
Hvor meget: Standard kr. 140,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 80,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på http://bora-bora.dk/forestilling/det-kroniske-liv eller tlf. 86 19 00 79.

Pressefotos i høj opløsning:
http://bora-bora.dk/2014/03/pressebilleder-det-kroniske-liv (fotos: Tommy Bay)

Videotrailer: https://www.youtube.com/watch?v=dODlmKXtn4Q

Kontakt:
www.odinteatret.dk / [email protected] / tlf. 97 42 47 77

For yderligere info samt anmelderakkreditering – kontakt PR manager Lars Kjær Dideriksen på tlf. 22 72 00 79 eller [email protected] .