Henover de næste seks måneder viser Bora Bora 10 programpunkter, der hver især indtager pladsen som spydspidser inden for hver deres område af den moderne dans. Både lokalt, nationalt og internationalt.

– ”Det er kræs!

Så enkelt opsummerer kunstnerisk leder af Bora Bora, Jesper de Neergaard, forårets program, der bliver offentliggjort i disse dage.

Danmarkspremiere på canadisk rockkoreografi
Det internationale islæt er ikke til at komme udenom, og den store satsning i forårssæsonen er danmarkspremieren på den canadiske dansestjerne Frédérick Gravels forestilling ”Usually Beauty Fails”. Som danser har Gravel tidligere optrådt i Danmark, men for første gang kommer han nu til Aarhus med sit eget kompagni, der har høstet massevis af roser på den internationale scene. På scenen medbringer han, udover dansere af international kaliber, et tre-mands rockorkester, og om der er tale om dans til rockmusik eller en koreograferet rockkoncert, er op til publikum at beslutte!

Reumertvindende leg med banebrydende teknologi
Der er også kræs for dem, der ønsker at opleve, hvordan moderne teknologiske hjælpemidler til perfektion kan indgå i en danseforestilling, så teknologien rent faktisk bliver en koreografisk medspiller. I Recoil Performance Groups reumertvinder fra 2012, ”Living Room,” bliver rummet – takket være varmefølsomme kameraer og cutting edge software – levende. Det ånder, bygger til og opløses, så danserne for-svinder i sorte huller midt på scenen. Flottere brug af teknik i scenekunsten, skal man lede længe efter.

Scenekunst med de kendte
Nævnes skal også den danske scenekunst-mastodont Odin Teatret, der med sin fore-stilling ”Det Kroniske Liv” viser at teatret, der opstod i 60’erne, stadig skaber værker, der peger langt ud i fremtiden. Teksten til ”Det Kroniske Liv” er skrevet af den prisvindende digter og forfatte Ursula Andkjær Olsen, og på kendis-siden flankeres hun i denne sæson af navne som komponisten Agnes Obel og designeren Henrik Vibskov, der har skabt henholdsvis musik og kostumer til Dansk Danseteaters ”Stormen, der gæster Bora Bora i marts.

Lokalt er der i foråret både urpremierer fra kompagnierne HIMHERANDIT Productions og Wunderland, samt forestillinger fra Secret Hotel og publikumsfavoritterne Don*Gnu på programmet. Kendere af den aarhusianske performancescene kan også glæde sig til Annika B. Lewis og Kassandra Productions 15 års jubilæum, der byder på morsomme scener fra det omfattende repertoire.

Velkommen til en sæson på Bora Bora med kræs for både kendere og nye venner.

Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: Sæsonstart 4. februar 2014 med den lokale urpremiere “The MANhouse”
Hvor meget: Standard kr. 140,- / Studerende, pensionister og unge u. 25 kr. 80,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 8619 0079

Pressefotos fra forårssæsonen: http://bora-bora.dk/2014/01/foraarssaesonen-2014/