Som den første scene i Danmark, åbner Bora Bora en interaktiv udstilling om dansens historie. Udstillingen er gratis at besøge, og har åbent i forbindelse med alle teatrets forestillinger.

– ”Der er ingen tvivl om, at det er nemmere at forstå moderne kunst, når du kan gå tilbage i historikken og se, hvordan den har udviklet sig gennem tiden. Den fordel har man f.eks. på ARoS, hvor du kan gå gennem huset og trække en linje direkte fra Guldalderen og op til i dag. Den linje har vi nu forsøgt at skabe for dansen på Bora Bora,” siger kunstnerisk leder, Jesper de Neergaard.

Udstillingen, der åbner officielt i forbindelse med sæsonåbningen og urpremieren på The MANhouse tirsdag d. 4. februar, indeholder tekst og billeder, der fortæller om dansen fra ca. 1900 og frem til i dag. Besøgende har også mulighed for at gå på oplevelse i et hav af videoer fra de fire perioder, som udstillingen beskæftiger sig med.

Det er også muligt at blive klogere på specifikke emner som definition af genrerne indenfor dansen, moderne dans i Danmark og selvfølgelig Bora Boras egen historie. Alt sammen noget, der leder op til de forestillinger, som publikum efterfølgende kan opleve i salen.

– ”Udstillingen startede som en sjov idé i forbindelse med vores gratis Bag Dansen-arrangement i november, men den blev så godt taget imod, at vi besluttede os for at gøre den permanent. Siden har vi knoklet for at blive klar til åbningen i forbindelse med vores sæsonpremiere her i foråret,” forklarer Jesper de Neergaard.

OM UDSTILLINGEN

• Bora Bora åbner permanent udstilling om den moderne dans’ historie.
• Udstillingen er gratis for alle, og der er åbning af udstillingen tirsdag d. 4. februar kl. 19 ifm. urpremieren på forestillingen The MANhouse.
• Udstillingen vil efterfølgende være åben en time før hver forestilling.
• Der stilles skarpt på fire perioder i den moderne dans’ historie.
• Du kan blandt andet blive klogere på ikoniske koreografer som Isadora Duncan, Merce Cunningham og Pina Bausch.