Har det ydre fået for meget fokus? Er kroppen kun at betragte som et serviceorgan, en tjenende ånd, for det vi nu vil opnå?

Vi tager i for høj grad kroppen for givet. Den er blevet et objekt for os, der blot skal udføre og opfylde noget. Vi lader mad, drikke, følelser, oplevelser og rejser passere igennem den, men vi standser ikke op og mærker efter, hvad der sker med den, hvor skrøbelig den er, når vi udsætter den for det ene eller det andet. Kroppen og psyken hænger sammen på en meget fin, følsom og fundamental måde, og det er det, vi gerne vil rette bevidstheden mod, siger Yossi Berg.

I BODYLAND zoomer koreograferne bl.a. ind på hvordan den enkeltes krop er relateret til sin oprindelse og det kulturmentale univers, der aktiveres gennem sproget. De undersøger og afprøver hvor og hvordan oplevelser – gode som traumatiske – sætter sig i og på kroppen og forandrer os. Og de leger med, hvordan et lands natur og kultur aflejrer sig fysisk i kroppen, og hvilken betydning det har for hvordan et individ og folk ser på sig selv og nationer på hinanden.

Det er vanvittigt spændende at rette opmærksomheden mod, fordi det virker så dybt ind i os både fysisk og mentalt. Vi håber, forestillingen vil bringe publikum tættere på kroppens visdom, og vi er overbeviste om, at vi vil få langt dybere forandringer hos den enkelte, hvis vi, i stedet for at søge ydre forandringer, lyttede til kroppen, der helt konkret fysisk udgør et land af fortællinger, siger Oded Graf.

OM ODED GRAF & YOSSI BERG

Oded Graf og Yossi Berg begyndte deres samarbejde i 2005. Siden har de optrådt, skabt forestillinger og vundet internationale priser. De udforsker konstant nye måder at anskue dans og performance på i dialog med forskellige kulturer. Inspireret af tidens strømninger udfordrer de sig selv og publikum og har ry for at skabe fysisk kraftfulde, underholdende og originale fore-stillinger, der rækker ud efter langt flere end det gængse dansepublikum.

Deres forestillinger har turneret til prestigefyldte festivaler og teatre, heriblandt Montpellier Danse, the American Dance Festival, Madrid En Danza, Stockholm’s Kultur Festival, Place Theater i London, La MaMa i New York, White Bird Dance i Portland, Sophiensaele i Berlin, SIDance i Sydkorea og andre.

Oded Graf har tidligere danset i Kibbutz Contemporary Dance Company og Noa Dar Dance Group, mens Yossi Berg har danset i engelske DV8 Physical Theatre og været fast medlem af Israels førende kompagni, Batsheva Dance Company, som han også har koreograferet til.

Oded Graf & Yossi Berg har tidligere produceret i Danmark, bl.a. forestillingerne BLACK FAIRYTALE (2012) og ANIMAL LOST (2010), der siden har turneret verden over.

Hvad: Bodyland (Aarhuspremiere)
Hvem: Yossi Berg & Oded Graf (IL)
Hvornår: 11. & 12. dec., ti-on kl. 20
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C – billetter via www.bora-bora.dk

For yderligere information, anmelderakkreditering og interviewaftaler kontakt PR-medarbej-der Jakob Edut, tlf. 4081 4161 / [email protected]

Pressebilleder: http://bora-bora.dk/2013/12/bodyland/

Videotrailer: http://www.youtube.com/watch?v=XF8ZBC7ji_w