Seks dansere på scenen. Seks vidt forskellige historier. Men så begynder de at stikke næsen i hinandens liv og fortællinger – nøjagtig som vi allesammen gør det – og straks opstår nye scenarier i et spacy show om at blive set eller ikke at blive set

Koreograf Helle Bach har gennem de sidste år arbejdet med forestillingen Busy Bodies, der cirkler omkring den trang vi allesammen har til at stikke næsen i hinandens liv, rode lidt rundt og valse videre i vores eget. I Danmark, Canada og på Island har hun skabt seks unikke koreografier. Færdige produkter. Men først herefter begyndte det endelige arbejde med at skabe en danseforestilling, der stiller skarpt på, hvordan vi betragter, påvirker og fortolker hinandens liv og fortællinger. I Busy Bodies lader hun sine seks dansere tolke på hinandens fortællinger, og lader forestillingen vokse frem af resultatet.

Alle har en agenda

Busy Bodies er som paparazzi-fotografens foto; et momentant øjebliksbillede taget ud af kontekst. Publikum får rig lejlighed til at tolke på handlingerne i danseforestillingen, men også lejlighed til at se indad og overveje, hvornår de sidst har skabt deres egen fortælling til en oplevelse, de ikke nødvendigvis var inviteret til at være en del af:

– ”Det er næsten umuligt at se hinanden som det, vi er. For vi har vores egen agenda. Vi ser altid hinanden gennem vores egen spejling. Men vi har jo lyst til at se og høre hinandens historier. Vi er faktisk mega nysgerrige på hinanden. Men vi skal være bevidste om i hvor høj grad, vi ser hinanden gennem vores egne briller. Det er det her spændingsfelt, jeg rykker rundt på i Busy Bodies,” siger koreograf Helle Bach.

Vedkommende og humoristisk

Helle Bach har skabt Busy Bodies i co-produktion med Aarhus’ scene for dans og visuelt teater, Bora Bora, og den er det nyeste skud på stammen af en række samarbejder, der senest i foråret 2012 bød på forestillingen Still Going Wrong om, hvordan fejl og tilfælde kan vende op og ned på en persons tilværelse. Kendetegnende ved Helle Bachs værker er, at de beskæftiger sig med helt basale følelser og oplevelser, der vedkommer os alle, og som alle kan spejle sig i.

Scenografisk er Busy Bodies en legeplads for pudsige og stærke visuelle udtryk. En ung kvinde med knaldrød manga-paryk og svømmefødder flaprer rundt, mens en anden er som boltet fast til sin laptop i sofaen. Alt bliver til koreografi, og indre kampe – som manden der gerne vil være en machokriger, men ender med at gå berserk på en overdimensioneret plysbamse – fletter sig ind i hinanden i et poetisk og humoristisk spil om at blive set eller ikke at blive set.

Busy Bodies har urpremiere på Bora Bora d. 26. november, og spiller frem til 30. november. Forestillingen spiller efterfølgende i Dansehallerne i København i december.

Hvad: Busy Bodies (urpremiere)
Hvem: Helle Bach / dadadans (i co-produktion med Bora Bora)
Hvornår: 26. – 30. november, ti-fr kl. 20, lø kl. 17
Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C – billetter via www.bora-bora.dk

For yderligere information, anmelderakkreditering og interviewaftaler kontakt PR-medarbejder Jakob Edut, tlf. 4081 4161 / [email protected]

Pressebilleder: http://bora-bora.dk/2013/10/busy-bodies/

Videotrailer: http://vimeo.com/78552972