– Han er blevet syg! Hvad kan vi gøre for at hjælpe ham? Siger den forurettede isbjørneunge, mens hun peger med sin pote på vennen, der ligger sammenrullet på det sneklædte gulv.
– Vi kan gøre det koldere! Vi kan kaste sne på ham! Lyder det resolut fra de mange børn, der den sidste halve time har kæmpet for at holde trangen til at vælte sig i den kunstige sne i skak. Sekundet efter er luften i den kæmpestore oppustelige iglo kridhvid af sne, og jubelskrig fra de særdeles aktive publikummer fylder det kuppelformede rum.

Polar Bear er første store produktion fra det unge kunstnerkollektiv MYKA, og er en fortælling for børn om, hvordan det stadigt varmere klima gør det svært for is-bjørnene at eksistere på Arktis. Forestillingen byder på to dansende isbjørne, og scenografien skaber et magisk univers om fortællingen, da publikum skal igennem en lang tunnel ind i den gigantiske iglo. Her giver nordlys, stjerner og ishavets bølger genskin i kuplen, mens lyden af vind, sneens knitren og det nykomponerede elektroniske soundtrack blander sig i den cirkelformede surroundopsætning indendørs.

Alle sanser kommer i brug i Polar Bear, og selvom emnet er nok så alvorligt, har MYKA valgt at gå til det med en lethed, der forhåbentlig får børnene til at stille spørgsmål, uden at de bliver bange for, hvordan verden udvikler sig. Det gratis undervisningsmateriale, der er produceret specifikt til forestillingen, kan ligeledes bruges til at følge debatten om klimaændringerne til dørs både før og efter forestillingen.

– Nogle børn føler sig måske bange, fordi de kan mærke, at deres forældre er utrygge over klimaforandringerne. Vi ønsker ikke at skræmme dem, men vi håber at forestillingen kan så nogle frø i de børn og voksne, der oplever den, så de får lyst til at lave forandringer i deres hverdag, der kan skåne miljøet. Det håber vi også, at det undervisningsmateriale, vi har lavet til skoler og forældre, kan hjælpe med til. Allervigtigst er det, at forestillingen slutter godt og med et håb. En følelse af, at alle kan være med til at redde situationen ved at yde en lille smule, siger My Grönholdt, der er koreograf på Polar Bear.

POLAR BEAR

En magisk danseforestilling om fremtidshåb

af MYKA – My Grönholdt og Katya R. D. Nielsen

Hvor: Bora Bora, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Hvornår: 15. & 16. oktober kl. 14 (Lille Sal) – Varighed: 40 min.
Hvem: Primært for børn fra 4-8 år samt deres voksne
Hvor meget: Børn kr. 50,- / Voksne, pensionister, studerende kr. 100,-
Hvordan: Læs mere og køb billet på www.bora-bora.dk eller tlf. 8619 0079

Pressefotos i høj opløsning: http://bora-bora.dk/2013/09/polar-bear/
Videotrailer: https://vimeo.com/75567054
Læs pressemeddelelsen online: http://bora-bora.dk/2013/10/polarbear/

 For yderligere info samt anmelderakkreditering kontakt PR-medarbejder Jakob Edut, tlf. 4081 4161 eller [email protected]