Med efterårets program vil Bora Bora tale til aarhusianernes følelser. Her er mere på spil end blot en lineær fortælling med en morale til sidst. Dans og visuelt teater opleves bedst gennem hele sanseapparatet postulerer byens dansescene

Internationalt megahit til Aarhus 

Det tordner da også fra start, når islandske Kristján Ingimarsson og Neander Teater bringer Reumertvinderen Blam! til Bora Bora. Forestillingen turnerer for tiden med stor succes i udlandet, hvor den oplever en konstant stjerneregn fra anmelderne. Et ellers stille kontorlandskab krakelerer fuldstændig, når hullemaskiner bliver til maskingeværer og et stempel til en håndgranat i en eksplosion af parkour, nycirkus og ekvilibristisk kropskunst. Af anmelderne betegnet som ”bazooka-balsam for sjælen”. Blam! spiller under Aarhus Festuge fra d. 2.-7. september.

Åben weekend på Bora Bora

I weekenden d. 9. og 10. november inviterer Bora Bora aarhusianerne til at opleve udsøgte smagsprøver på dans i alle afskygninger; og det er helt gratis! Vi åbner dørene for en slags futuristisk frilandsmuseum for moderne dans, hvor alle er velkomne til debat, film, hygge og selvfølgelig en masse ’live’ dans på scenen. Bora Bora sørger for veloplagte kunstnere og debatører, samt hyggelige rammer til dette ambitiøse gratisarrangement.

Lokal koreograf stikker næsen i andres sager

Er man lidt for nysgerrig om andres gøren og laden, bliver man på engelsk omtalt som en Busy Body, og det er lige præcis titlen på aarhusianske Helle Bachs nyproducerede danseforestilling. Forestillingen er bygget over seks små soloforestillinger, hvor danserne efterfølgende har fået lov til at dykke ned i, snage i og tolke på hinandens forestillinger. En følelse af at blive taget som gidsel i andres fortælling, når andre roder rundt dit liv for derefter at valse af sted i deres eget. Urpremiere 26. november på Bora Bora.

Internationale gæster, noget for de små og en publikumsprisvinder

Også et internationalt gæstespil har fundet vej til Bora Bora i form af den slovakiske solist Tomás Danielis, med den barokke og melankolske solo On The Red Lawn. Renæssancemusik fungerer som fyldig underlægning til den personlige og gribende dans, der tager udgangspunkt i Den Guddommelige Komedie. Helt anderledes bliver det, når Bora Bora for første gang præsenterer dans for de mindste. Det sker med forestillingen Polarbear, der giver børn fra fem år – samt deres forældre – et indblik i isbjørnenes kvaler, mens temperaturen stiger og indlandsisen svinder ind. Det bliver også til et kærkomment gensyn med danserne Don og Gnu, der vender tilbage med deres humoristiske mandedans i Kvinde Kend Dit Skab, der vandt Publikumsprisen i 2012.

Alt det og meget mere, kan opleves på Aarhus’ dansescene, Bora Bora, fra nu og frem til jul. Det er vores forhåbning, at publikum vil grine, græde, juble, buh’e eller bare tie stille, når vi udsætter dem for ny, grænseoverskridende scenekunst, der taler til følelserne langt mere end til fornuften!

Hent pressefotos i høj opløsning her: http://bora-bora.dk/?p=4760

For yderligere information kontakt PR-medarbejder Jakob Edut på tlf. 40814161 / [email protected]