På mandag bliver Bora Bora revet omkuld! Det sker, når den Reumertvindende actionkomedie BLAM! indtager scenen med en forunderlig og nyskabende blanding af fysisk teater, parkour, stunt og nycirkus. Prepare to be blammed!

Det har været en heftig sommer for instruktør og performer Kristján Ingimarsson og resten af BLAM!-holdet, der netop er hjemvendt fra verdens største og internationalt anerkendte teaterfestival Edinburgh Fringe Festival. Her blev Reumertvinderen af juryens Særpris 2012 prompte udnævnt til ”this year’s unexpected hit” og anmelderroserne, der i forvejen var mange fra premieren i Danmark, blev i den grad toppet af de britiske medier, der næsten ikke kunne få armene ned over BLAM!

Fra på mandag og en uge frem bliver det aarhusianernes tur til at se det, som Informations Anne Middelboe Christensen beskriver som ”bazookabalsam for sjælen”, inden forestillingen drager vider på turné i ind- og udland. Kort fortalt er det historien om et kedeligt kontormiljø, en diktatorisk chef og en flok ansatte, der får deres frustrationer ud ved at ’blamme’ hinanden. Blamming er at træde i karakter som sin yndlings-actionfilmskuespiller, og inden længe er kontoret et hæsblæsende inferno af røg, lys, høj rockmusik og vanvittige ildkampe udført med stempler, hullemaskiner og andre kontorartikler.

BLAM! blander genrene

Den hårdtpumpede forestilling kan være svær at genrebestemme. Er det teater, cirkus, stunet eller slet og ret visuelt teater? Instruktør Kristján Ingimarsson forklarer om forestillingen:

– “Det er svært at genrebestemme, det jeg laver, og det blev meget tydeligt, da jeg for nyligt blev nomineret til en islandsk teaterpris: Ud af de seks nomineringer vi fik, blev vi blandt andet nomineret for både bedste teaterforestilling og for bedste koreografi. To kategorier, der sjældent bliver uddelt til samme forestilling. Jeg arbejder inden for et grundmanuskript, men det er altid en blanding af håndværket – koreografien om du vil – og temaerne, altså dramaturgien. Ofte bliver jeg inspireret af karaktererne og glæder mig over alle kroppens muligheder. Jeg tror, at BLAM! er blevet en succes, fordi mange af de ting er faldet i hak. Og så har tiden måske indhentet min stil, så publikum også er klar til at forstå og nyde den måde at blande genrene på.”

Vi ses til BLAM! på Bora Bora fra d. 2.-7. september (ma-fr kl. 20, lø kl. 17).

Bemærk at forestillingen er udsolgt 2., 3., 4., og 5. september.

Læs mere om forestillingen og køb billet på www.bora-bora.dk

Yderligere info samt anmelderakkrediteing kan fås hos PR-medarbejder hos Bora Bora, Jakob Edut, tlf. 40814161