Fire mænd og en kvinde, alle nøgne fra start til slut, udgør det uendeligt enkle setup i canadiske Daniel Léveillés anmelderroste forestilling The Modesty of Icebergs (La Pudeurs des Icebergs). En koreografi til Chopins nocturner, om den ekstraordinære indsats det kræver, simpelthen at leve. 

På sin vej gennem Europa lægger den internationalt anerkendte canadiske koreograf, Daniel Léveillé, vejen forbi dansescenen Bora Bora i Aarhus. Med sig har han forestillingen The Modesty of Icebergs (på dansk ”Isbjerges blufærdighed”), der ligesom mange andre af hans værker består af nøgne dansere på en tom scene uden anden scenografi end det skarpe, afslørende projektørlys.

Bora Bora slutter ringen
The Modesty of Icebergs er tredje del af koreografi-trilogen ”Anatomy of the imperfection” (på dansk ”Det uperfektes anatomi”), skabt af Daniel Léveillé, og når forestillingen får dansk premiere på Bora Bora søndag d. 12. maj, er ringen ende-lig sluttet i Aarhus.
Således viste den tidligere dansescene, Archauz forestillingen ”Twilight of the Ocean” i 2010, og før dem viste GRAN Teater for dans forestillingen ”Amour, acide et noix” i 2005. Trilogien, der blandt andet blev vist ved Dance Venice Biennale i 2010, har høstet flotte anmeldelser verden over i bla. The New York Times (New York), Le Monde (Paris) og General Anzeiger (Bonn).

The Modesty of Icebergs

Det nøgne og det skrøbelige
At Daniel Léveillé har valgt udelukkende at arbejde med nøgne kroppe, skyldes ifølge ham selv, at det viser den ultimative sårbarhed. Selv dansere med utroligt veltrænede kroppe, bliver blufærdige, når de skal optræde nøgne. Og for at føje spot til skade, beder koreografen danserne om at forestille sig, at deres forældre sidder i salen, når de træder nøgne ind. På den måde finder han frem til den ultimative sårbarhed. En sårbarhed der understøttes i bevægelserne, der ofte er langt fra elegante og dansante, men mere atletiske og primitive. Danserne hopper og lander med tunge klask på scenegulvet. Ikke altid yndefuldt, men dette er blot med til at understrege den hjertegribende sårbarhed, som publikum er vidne til. En kraftfuld oplevelse, der vækker genklang og følelser.

Vi vil gerne se nøgne mennesker
Men det ér svært at vænne sig til den meget pågående, og dog utroligt aseksuelle, nøgenhed i Daniel Léveillés koreografier. Selv udtaler han i et interview:
– “Til at begynde med i forestillingen stirrer folk et helt bestemt sted hen. Det kan man bare se på dem. Men efter et stykke tid koncentrerer de sig om forestillingen. Jeg ser det nøgne som et kostume, jeg har valgt til danserne, men det er klart, at folk synes, det er meget interessant, at danserne er nøgne. Der er en grund til, at pornoen får så meget opmærksomhed, for mennesker vil gerne se nøgne mennesker”

Forårsfest på Bora Bora
Efter Danmarkspremieren d. 12. maj, er Bora Bora vært ved en lille forårsfest, og  byder premieregæsterne på lækker lounge-DJ, bobler og lidt godt til ganen.

»Jeg opfatter mig som en digter, men en digter, hvis ordforråd skal sanses. Ikke forstås med hjernen« – Daniel Léveillé

THE MODESTY OF ICEBERGS
Daniel Léveillé Danse (CAN)
12. & 13. maj, sø kl. 17 og ma kl. 20
Bora Bora , Valdemarsgade 1, Aarhus C
Billetter: Billetlugen.dk / tlf. 86190079

 

For yderligere information og anmelderakkreditering:
Jakob Edut, PR-medarbejder
Tlf. 40 81 41 61 / [email protected]