Aarhus sidder på to ud af tre nomineringer, når Reumertprisen for årets danseforestilling bliver uddelt den 5. maj i Operaen i København. Bora Bora er stolt af at have co-produceret begge forestillinger

Reumertprisen er Danmarks mest prestigefyldte scenekunstpris. Derfor er der god grund til stolthed hos de aarhusianske kompagnier Don*Gnu og Granhøj Dans, der begge er nomineret til Årets Reumert for hhv. forestillingen ”Kvinde Kend Dit Skab” (Don*Gnu) og ”Men&Mahler” (Granhøj Dans). Tredje og sidste nominering tilfalder Dansk Danseteater, der er nomineret med forestillingen ”Dilemma of Obedience”

Stolthed er der bestemt også at spore hos Aarhus’ dansescene, Bora Bora, der har co-produceret begge de aarhusianske forestillinger, og derved har været med til at sikre, at forestillingerne så dagens lys ved at bakke dem op økonomisk, og med ressourcer som scenefaciliteter, teknik og administrativ hjælp. Forestillingen ”Men&Mahler” er sågar skabt på initiativ fra Bora Bora i forbindelse med EU-partnerskabet Development of New Art, og Bora Bora har således fungeret som medproducent på linie med Granhøj Dans.

– ”Det er enormt tilfredsstillende at se, at det store stykke arbejde, vi gør for at fremme kvaliteten af dansen i Aarhus og i Danmark, bærer frugt. Med to ud af tre Reumert nomineringer i år, er der vist ingen tvivl om, at Aarhus har indtaget en flot position på den danske dansescene takket være Aarhus Kommunes kulturpolitiske satsning på dans. Vi er stolte af at være med til at bidrage til den succes,” siger kunstnerisk leder af Bora Bora, Jesper de Neergaard, og tilføjer:
– ”Det giver os vind i sejlene til at fastholde og udvikle satsningens resultater.

Både forestillingerne ”Men&Mahler” og ”Kvinde Kend Dit Skab” kan opleves på Bora Bora i fremtiden. Allerede under den kommende EAST GATE EUROPE festival, der løber fra d. 18.-21. april spiller ”Men&Mahler” på scenen i Valdemarsgade, mens ”Kvinde Kend Dit Skab” får repremiere på Bora Bora i oktober.

Billeder i høj opløsning kan hentes her:

 

BORA BORA – Dans og visuelt teater

 • Danmarks største dansescene udenfor København
 • Har status som Lille Storbyteater i Aarhus Kommune
 • Præsenterer dans og visuelt teater i alle former
 • Byder på lokale, nationale og internationale forestillinger
 • Afholder flere internationale festivaler
 • Har flere gange årligt kunstnere fra ind- og udland i residency
 • Fungerer som værested og produktionscenter for Aarhus’ dansemiljø

Men&Mahler

 • Skabt som international samproduktion for det EU-støttede DNA-netværk, hvor Bora Bora er partner.
 • Forestillingen tæller otte dansere fra seks forskellige lande, håndplukket af koreograf Palle Granhøj under auditions i DNA-netværkets medlemslande
 • Er en ”storebror” til Granhøj forestillingen ”2Men2Mahler”, der havde premiere i februar 2011. Begge forestillinger beskæftiger sig med mænd og Gustav Mahlers musik.
 • Læs interview med Palle Granhøj om ”Men&Mahler” her: http://bora-bora.dk/2013/04/now-i-know-these-men/

Kvinde Kend Dit Skab

 • Skabt af duoen Don*Gnu bestående af Don (Jannik Elkær Nielsen) og Gnu (Kristoffer Louis Andrup Pedersen) samt Simon Beyer Pedersen. I øvrigt medvirker musiker Rune Kaagaard og sangerinde Alice Carreri.
 • Jannik og Kristoffer har tidligere medvirket som dansere i Granhøj Dans’ “2Men2Mahler”.
 • Som Don*Gnu har de sammen tidligere skabt forestillingerne ”As a start” og ”Mænd i sandaler”
 • Kvinde Kend Dit Skab havde premiere på Bora Bora 11. oktober 2012, og genopsættes i efteråret 2013. Forestillingen er anden del af en trilogi, hvor første forestilling var ”Mænd i Sandaler” (premiere på Entré Scenen under Junge Hunde Festivalen i 2010). Tredje del produceres på Bora Bora foråret 2014.

For yderligere information: 

Jakob Edut, PR-medarbejder. Tlf. 40 81 41 61 / [email protected]