Fra torsdag d. 18. til søndag d. 21. april afholder Bora Bora den internationale festival East Gate Europe 2013. Festivalen er en kulmination på to års EU-samarbejde, hvor Bora Bora og seks andre kulturinstitutioner i Europa har delt inspiration, netværk og kunstnere til festivaler, residencies og workshops

Festivalen East Gate Europe byder med garanti på noget, de fleste ikke oplever til hverdag. Det være sig litauiske danseopera, tysk politisk nycirkus, en magnetisk ballerina og ikke mindst den internationale samproduktion Men&Mahler, som aarhusianske Granhøj Dans står bag. Med dansere og performere, håndplukket i seks af netværkets medlemslande, undersøger Granhøj mandens væsen, i en rå, humoristisk og poetisk kulisse af europaller, arbejdslamper og hel- og halvnøgne mandekroppe. Det hele tilsættes Mahlers musik, smukt fortolket af en syngende, kvindelig David Attenborough-klon.

East Gate Europe festivalen markerer et vigtigt internationalt samarbejde mellem Aarhus’ to dansehuse: Gran-høj Dans og Bora Bora. Sammen har vi løftet projektet om at skabe en anmelderrost, international samproduktion, der går i dybden med det universelle i at være mand. Det har været en stor oplevelse at stå på sidelinjen og se forestillingen blive til, og hjælpe den på turné i alle de europæiske partnerlande. Vi glæder os meget til at se den på vores egen scene i Aarhus, før de rejser videre til bl.a. Peru, Chile og Uruguay, siger kunstnerisk leder af Bora Bora, Jesper de Neergaard.

Også Palle Granhøj, kunstnerisk leder af Granhøj Dans, glæder sig til at optræde på festivalen, og er undervejs blevet så glad for at arbejde med det internationale hold bag Men&Mahler, at han i efteråret starter en ny produktion med det samme hold. Denne gang dog med Stravinskys ’Sacre du Printemps’ som forlæg.

East Gate Europe byder på to forestillinger hver dag i festivalperioden samt fester og et netværksmøde, hvor udfordringerne ved internationale projekter er til debat. Det er muligt at købe billet til hele dage i festivalen, men det er også muligt blot at se forestillingen ”Men&Mahler” som særskilt forestilling.

Få en guidet rundtur på festivalen

Torsdag d. 18. april er der mulighed for en tur rundt på festivalen, hvor det er muligt at snakke med performere, kunstnerisk leder Jesper de Neergaard og partnere fra landene bag festivalen. Der vil også være fotomuligheder, såfremt det ønskes.

Kontakt Hannah Oxenvad Svarrer, producent og festivalkoordinator, for tilmelding: [email protected]

Billeder i høj opløsning kan hentes her: http://bora-bora.dk/2013/03/3943/

FAKTA OM DNA NETVÆRKET

  •  EU-projektet DNA støtter upcoming talenter inden for ny scenekunst, som arbejder i krydsfeltet mellem fysisk teater, moderne dans, visuelt teater, ikke-verbal scenekunst, performanceteater og eksperimenterende teater.
  • Projektets hovedformål er at yde støtte til kunstnernes kreative vækst, trans-national mobilitet og at skabe frugtbare professionelle forbindelser med kolleger fra hele Europa.
  • DNA-netværkets mission er at støtte og udvikle nye måder at tænke på, nye ideer, kreativ dialog og frihed for kunstneriske valg. Det gør vi ved at skabe bedre rammer og muligheder for kunstnere i Centraleuropa, og i dette projekt med særligt fokus på de post-kommunistiske lande.

For yderligere information se hjemmesiden eller kontakt:

Hannah Oxenvad Svarrer, producent

Tlf. 28 60 07 27 / [email protected]

—-

EAST GATE EUROPE 2013
International festival for scenekunst og performance
18. – 21. april på Bora Bora – Dans og visuelt teater