Det er ikke hver dag, man får chancen for at udfolde sit indre flokdyr. Men i april er der rig mulighed for netop det, når Secret Hotel inviterer på en anderledes naturvandring i henholdsvis Mols Bjerge og Vestereng ved Aarhus. Anledningen er gæstespillet Reindeer Safari af det finske kunstnerkollektiv Other Spaces.

I Reindeer Safari deltager publikum efter en grundig introduktion i en fælles vandretur på nogle timer, hvor de sammen følger rensdyrenes flok- og adfærdsmønstre – dog på to ben! Da rensdyr er stille dyr, betyder det, at man ikke må tale sammen under vandringen. Det giver unægteligt nogle udfordringer, da alle beslutninger – om fx retning og mad – skal træffes kollektivt. I Reindeer Safari låner vi dyrets blik på omgivelserne og får dermed en anden oplevelse og et andet perspektiv end normalt. Reindeer Safari giver deltagerne mulighed for at reflektere over, hvordan dyr og mennesker oplever og agerer i deres omgivelser. Vi kalder noget for ‘natur’ og noget for ‘kultur’. Men hvad er hvad? Og hvordan bruger vi vores sanser i vores hverdag?

Info om Reindeer Safari

Mols Bjerge: Lørdag d. 6. april kl. 10-18 med start fra Provstskovvej 9, Bogens, Ebeltoft.
Vestereng: Søndag d. 7. april kl. 10-18 med start fra Århus Firma Sport, Paludan Müllersvej 110.

Reservation nødvendig!
Billetpriser: Ordinær: 120 kroner, grupper (min. 4 pers): 100 kroner, studerende/pensionister: 90 kroner.
Reserver plads på rensdyr(a)secrethotel.dk (husk at skrive navn, antal og dag) / tlf. 50 55 62 63 – vi anbefaler tidlig booking og senest d. 2. april.

Forelæsning
Som et ekstra tilbud giver leder af Other Spaces, Esa Kirkkopelto, gratis forelæsning om kunstnerisk forskning som et medie for forandring: ”Provisional Absolutes: Performance as a technique of reality”. Kirkkopelto er leder af forskningsafdelingen på den finske teaterskole og en markant profil indenfor ‘artistic research’ i Norden. Hans forskning og Other Spaces’ arbejde er begge på et teoretisk højt niveau, men samtidigt meget tilgængelig og humoristisk.

Bora Bora, Valdemarsgade 1, Aarhus C: Mandag d. 8. april kl. 10-11. Gratis adgang.

Workshop
I forlængelse heraf er der workshop mandag d. 8. april kl.12.00-15.30 om arbejdsmetoderne bag Reindeer Safari og andre værker af Other Spaces. Alle kan deltage – både fagfolk og andre vil få indblik i blandt andet de såkaldte ‘transformation exercises’ – workshoppen er lige relevant, om man har været på vandring eller ej.

Pris: 120,- (100,- hvis du har været på vandring) Reserver plads – samt frokost – på rensdyr(a)secrethotel.dk.

Yderligere information: Se www.secrethotel.dk eller find eventen på Facebook: Reindeer Safari.

Reindeer Safari er arrangeret af Secret Hotel i samarbejde med Danseværket og Aarhus Scenekunstcenter, og forelæsning & workshop desuden også i samarbejde med Bora Bora. Gæstespillet er støttet af Statens Kunstråds Scenekunstudvalg, Nationalpark Mols Bjerge, Finnish Arts Council og Helsinki by.