Dansekompagniet Mancopy, skabt i 2005 under ledelse af den anerkendte koreograf Jens Bjerregaard, er atter klar til at sætte dybe aftryk på den aarhusianske scene. Denne gang er det danseteatret Bora Bora, der lægger hus til kompagniets minifestival, Mancopy & More, som er skabt i forlængelse af Mancopys globale samarbejder og søgen efter en fysiske udtryksform udover grænserne

Leder af Mancopy, Jens Bjerregård, fortæller om samarbejdet:
”Mancopy har kompromisløst fulgt egne kunstneriske visioner og derved opbygget et netværk og samarbejder udenfor de faste rammer – og med et globalt perspektiv. Den internationale respons viser, at vi er på et spændende spor, og vi glæder os til at dele vore erfaringer”  

 

Netop erfaringer er, hvad kompagniet giver publikum mulighed for at opleve under Mancopy & More. Her præsenteres nogle af kompagniets internationale partnere sammen med Mancopys egne produktioner og byder på forestillinger fra T.H.E Dance Company (Singapore), MU Terminal (Ungarn), Rima Maroun (Libanon) og Danmarkspremiere på Mancopy’s egen forestilling ”EVERY last BREATH”.

Mancopy & More byder på:

 

En aktuel forestilling direkte fra Mellemøsten

“EVERY last BREATH” af Mancopy Dansekompagni (DK)

Bora Bora, Store Sal. 10.-13. nov., lø kl. 17, ma-ti kl. 20

Fire kunstnere fra den arabiske verden vælger at danse og at sætte sig selv i skudlinjen. De opsøger frihed og identitet når det er muligt, det er gennem deres historie, at forestillingen tager form og afslører en personlig fysisk og kunstnerisk virkelighed.

 

Primal intensitet fra Ungarn og Libanon 

“INSIDE” af MU Terminal (HU) + “The Mourners” af Rima Maroun (LBN)
Bora Bora, Lille Sal. 14. & 15. nov, on-to kl. 20

“INSIDE”

Dette koreografiske arbejde søger helt ind til instinkterne, til det mest elementære i det menneskelige dyr. I kampen for eksistens afsøger danserne disse instinkter i relationer og isolation, i kærlighed og gensidighed.

“The Mourners”

dansevideo af og med Rima Maroun

Hvordan behandler man emnet fravær i et land hvor vi er omringet af billeder af krigens forsvundne, personer som vi ikke kender og hvortil vi ikke har en idé om hvordan vi skal reagerer.

Siden Antikken har de sørgende været grædende kvinder der bønfalder himlen under begravelser.

 

Slagkraftig ny dans fra Asien
“As it Fades” af T.H.E. Dance Company

Bora Bora, Store Sal 16. & 17. nov., fr kl. 20, lø kl. 17.

T.H.E. Dance Company er et forholdsvist ungt kompagni, som består af utroligt teksnisk dygtige dansere. Skabt i 2008 men allerede et internationalt kendtnavn. I ”As it Fades” udforskes to tematiske tråde – hukommelsen og kroppens indre styrke –  der har været væsentlige for ham siden etableringen af T.H.E Dance Company.

 

Forestillingsbilleder kan hentes på: https://dl.dropbox.com/u/801983/Mancopy%26More.zip

 

Pressekontakt:

Jens Bjerregaard

Tlf. 2711 6991
[email protected]