– og den er blevet interdisciplinær!

JUNGE HUNDE FESTIVAL 2012 
Bora Bora 18.-27. okt. 2012 

Større end nogensinde, og med et program der i år byder på dans, performance, installationer, film, koncerter og meget mere, slår Junge Hunde Festivalen 2012 dørene op d. 18. oktober for ti dages interdisciplinær kunstfestival på Bora Bora og Godsbanen i Aarhus

Over 250 grupper fra hele verden ansøgte i år om at deltage på Junge Hunde festivalen, hvilket er den største interesse, festivalen har haft siden sin start i 1995. En jury af fagpersoner har udvalgt de kunstnere, der i ti dage præsenterer deres meget forskelligartede værker i Aarhus. Fælles for dem alle er, at de repræsenterer (scene)kunstneriske tendenser i Europa og resten af verden, og at grupperne endnu ikke er brudt stort igennem på den internationale scene. Junge Hunde Festivalen er et springbræt for kunstnerne og publikums chance for at stifte bekendtskab med spritny international scenekunst.

For branchen og for publikum
Junge Hunde Festivalens fornemmeste opgave er at vise publikum, hvad der grøder og spirer på den internationale scene, men også at hjælpe upcoming performere med at skabe et netværk. Derfor er der undervejs i festivalen indlagt fester og late-night-meetings i Bora Boras foyerbar, HeadQuarters. Her får kunstnere, branchefolk, opkøbere og publikum får mulighed for at netværke og tale sammen under hyggelige forhold.

Blandt andet på grund af det store fokus på netværk, er Junge Hunde over årene blevet en international succes, og også i hovedstaden kigges der mod Aarhus, når scenekunstkøteren glammer:
”Er vi ikke hovedpersoner i vores eget liv? Glem det! Det er her, Junge Hunde bider til, hvor andre logrer. Nu på femte år i Århus, hvor festivalen flyttede til efter 10 år i Kanonhallen i København. Det er der god grund til at gø højt over af ærgrelse her i det københavnske.”
– Monna Dithmer, Politiken om Junge Hunde Festivalen i 2010

 Gå i kødet på en forestilling
Ofte slutter en teaterforestilling med tæppefald og klapsalver, og så er det op til den enkelte publikummer at fordøje oplevelsen. Det kan være svært med mere eksperimenterende scenekunstformer, så derfor insisterer Junge Hunde Festivalen på at skabe en dialog mellem kunstner og performer. Det sker bl.a. ved følgende tiltag:

 Junge Hunde Court: To forestillinger anklages for brud på scenekunst-reglerne, og publikum agerer jury. I et humoristisk setup, med kapper og parykker, gennemtrevler forsvarer og anklager en given performance, og publikum får mulighed for at høre de ‘anklagede’ kunstnere svare for sig.

Performance Playdate: Hvordan ville det se ud, hvis publikum skulle opføre den performance, de netop har været vidne til? I et samspil mellem publikum og kunstnere, får publikum lov til at genfortolke en udvalgt forestilling. En anderledes måde at fordøje en scenekunstoplevelse på for publikum, og en unikt indblik i publikums indtryk for kunstneren.

Et partoutkort til alle ti dage koster kr. 250 og adgang til en enkelt forestilling koster kr. 50. Billetter kan købes via www.billetlugen.dk.  Fuldt program for festivalen kan læses på www.jungehunde.dk

Fakta om Junge Hunde Festival 2012
– 18. – 27. oktober 2012 på Bora Bora og Godsbanen
– International festival for interdisciplinær scenekunst
– 53 arrangementer fordelt på 21 forestillinger, installationer, film og kunstværker
– Kunstnere fra 16 forskellige lande
– Stort off-program med koncerter, fester og late night meetings.
– Arrangeret af Bora Bora – Dans og visuelt teater

– Pressebilleder (300dpi) – http://bora-bora.dk/2012/10/junge-hunde-id-festival-2012/
– Bora Bora Logopack – www.bora-bora.dk/pictures/logo/BoraBora_logopack.zip (8,8MB)

For yderligere information om festivalen kontakt festivalkoordinator, Hannah Oxenvad Svarrer (tlf. 28 06 07 27) eller kunstnerisk leder af Bora Bora, Jesper de Neergaard (tlf. 86 19 00 79)

Bora Bora tilbyder rundvisning for pressen på festivalen søndag d. 21. oktober og mandag d. 22. oktober, hvor der vil være mulighed for interviews med de medvirkende kunstnere samt fotomuligheder. Kontakt Jakob Edut for yderligere information.

Pressekontakt:
Jakob Edut