PRESSEMEDDELELSE

KVINDE KEND DIT SKAB

11. oktober byder Bora Bora indenfor til urpremiere på Don*Gnus danseforestilling ‘Kvinde Kend Dit Skab’ om mandens rolle i forhold til kvinden. Og skabet. En fysisk fortælling om mandsmod, sårbahed og mangel på samme.

Siden vi sidst mødte Don*Gnu i forestillingen ‘Mænd i Sandaler’ (urpremiere på Junge Hunde Festivalen i 2010 på Entré Scenen) er der sket meget. Don og Gnu har været vidt omkring med deres skabe. De har rejst. De har været på besøg hos Carl Mar-Møller og de har sågar lavet en roadmovie om, hvad det vil sige at være en mand.

Med skabet i bagagen har de skabt rammer, og de er sprunget ud af dem. De har sågar skabt plads til en kvinde i deres nye forestilling ”Kvinde kend dit skab”. Således står de to mænd nu klar til at fortælle kvinden, hvor skabet skal stå!

Fra Don*Gnus produktionsblog lyder det: ”...det er utvivlsomt rå muskelstyrke der bliver arbejdet med når de to drenge går i krig med at skabe deres underfundige univers, men ikke på bekostning af det følsomme. Som prøverne skrider frem titter de poetiske og følsomme øjeblikke oftere og oftere frem. Ikke som en modvægt til det rå og hårde, men nærmere som momentvise glimt ind til den skrøbelige del af karaktererne. Og den del af deres forhold til hinanden, hvor følsomheden og overgivelsen bor.” (læs mere her: http://bora-bora.dk/category/produktionsblog/)

Don*Gnu er et kunstnerisk samarbejde mellem de to koreografer og dansere, Jannik Elkær Nielsen og Kristoffer Louis Andrup Pedersen. På scenen kendt som Don og Gnu. I “Kvinde kend dit skab” lægger de arm med deres egen usikkerhed og forsøger at finde svar på de spørgsmål manden står med i dag. Universet er elektronisk knitrende og pulserende – og for første gang bliver en kvinde budt indenfor på scenen…

Medvirkende: Ide og instruktion: Don*Gnu * Performance og koreografi: Don og Gnu * Musik og Performance: Rune Kaagaard og Alice Carreri * Video og digitale medier: Christoffer Brekne * Scenografi: Siggi Palmason * Lys: PC * Proces, udvikling og PR: Kulturmetroen ved Thea Vesti Pedersen * Dramaturgisk konsulent og PR: Betina Rex Sørensen * Coproduktion: Bora Bora Coproduktion: Kulturmetroen i Horsens

FAKTA:

Don – Jannik Elkær Nielsen

Gnu – Kristoffer Louis Andrup Pedersen

Har tidligere medvirket som dansere i Granhøj Dans’ “2Men2Mahler” samt skabt forestillingerne ”As a start” og ”Mænd i sandaler”

Læs mere på www.dongnu.dk eller på facebook, hvor du kan følge det intense forløb op mod efterårets forestillinger i Danmark, Sverige og Finland.

Premiere: Bora Bora 11.,12. og 13. oktober. Billetter købes via www.bora-bora.dk

Nordkraft: 15. og 16. oktober. Billetter: www.nordkraft.dk

Københavns Musikteater: 19-27. oktober. Billetter: www.teaterbilletter.dk

Horsens Ny Teater: 17. november Billetter: www.billetlugen.dk

Presse kontakt: 28571035 (Jylland) 20616066 (Kbh).

Billeder i høj opløsning: http://bora-bora.dk/2012/09/kvinde-kend-dit-skab/

For akkreditering og anmelderbilletter til urpremieren kontakt Jakob Edut, tlf. 40814161