Et blodrødt tæppe, spejle, aske, masser af lys! Ekstremerne afsøges, når Ina Christel Johannessen – en af Norges mest toneangivende koreografer – med kompagniet zero visibility corp. leverer et sandt sansebombardement på Bora Bora i festugen

Det er uden tvivl en af de mest interessante koreografer i Norden, der 1. og 2. september aflægger dansescenen Bora Bora i Aarhus en visit med forestillingen ”(im)possible”.

Ina Christel Johannessen har siden hun uddannede sig fra National College of Performing Arts i Oslo, hvor hun i dag underviser, skabt ikke mindre end 13 helaftensforestillinger for det norske nationalensemble for moderne dans; Carte Blanche. I 2008 modtog hun den norske kritikerpris for forestillingen ”Ambra”, der blev skabt til Carte Blanche og Iceland Dance Company.

Zero visibility corp. leverer med ”(im)possible” en sansebombarderende danseforestilling om eksistens i nutid og fortid. Smukke tableauer blandes med det kraftfulde og voldsomme. Det handler om at være menneske blandt andre mennesker.
Det blodrøde tæppe i baggrunden suger os ned på scenen til de hårdtarbejdende og hårdtlevende mennesker, der bogstaveligt talt danser livet på civilisationens aske. I (im)possible er følelserne tæt forbundne; liv og død, sorg og glæde, fremmedgjorthed og intimitet. Alt virker på samme tid muligt og umuligt.

Ina Christel Johannessens koreografier er kendetegnet ved høj energi i de fysiske bevægelser kombineret med meget poetiske og teatralske elementer. Hun er selv involveret når der skabes bl.a. lys og scenografi, hvilket har en afgørende effekt på forestillingen som helhed. Hun benytter sig altid af en elektronisk lydside skabt af internationale komponister, og det er altid enten nykomponerede eller omskrevne værker.

Udvalgte Priser:
– 2008. Norges kritikerpris for forestillingen ”Ambra”
– 2004. ”I lie, I speak” udvalgt som Most Innovative Performance af kritikerne i Ballet International’s Yearbook, hvor Ina Christel Johannessen ligeledes selv blev udpeget som Outstanding Chorepgrapher
– 2002. Vandt prisen for Most Daring Piece for forestillingen ”Confession Time”
– Forestillingen ”It’s only a rehearsal” modtog prisen for Most Interesting Piece 2003/2004 fra den norske dansefestival ‘Oktoberdans’

(im)possible
Ina Christel Johannessen / zero visibilty corp. (N)
Bora Bora – 1. & 2. september kl. 17.00
Varighed: 65 min. u/pause
Billetbestilling på www.bora-bora.dk eller tlf. 8619 0079 (hverdage 10-16)

Koreografi: Ina Christel Johannessen
Dansere: Line Tørmoen, Dimitri Jourde, Kristina Søetorp, Sudesh Adhana and Cecilie Lindeman Steen.
Kostumer og  set design: graa hverdag as
Lysdesign: Kyrre Heldal Karlsen
Musik: Irisarri, Jacaszek, Ø, Kreng, BJNilsen, Noto
Lyd: Morten Pettersen
Foto: Erik Berg
Produktion: zero visibility corp.

Billedtekst: ”Et blodrødt tæppe, spejle, aske, masser af lys! Der er show på drengen, når Ina Christel Johannessen – en af Norges mest toneangivende koreografer – med kompagniet zero visibility corp. leverer et sandt sansebombardement på Bora Bora i festugen.” – Foto: Erik Berg
Links:
– Billeder fra(im)possible (300dpi) – http://bora-bora.dk/2012/08/impossible/
– Bora Bora Logopack – www.bora-bora.dk/pictures/logo/BoraBora_logopack.zip (8,8MB)
Pressekontakt:
Jakob Edut