En typisk sæson på Bora Bora vil altid være anderledes end den forudgående, mener kunstnerisk leder Jesper de Neergaard. I efteråret 2012 disker Aarhus’ scene for dans og visuelt teater op med intet mindre end tre co-producerede urpremierer, to internationale festivaler, et gæstespil af en af Norges mest toneangivende koreografer samt flere danske gæstespil

Bora Bora er efter første sæson som Aarhus’ scene for dans og visuelt teater nu klar til at præsentere programmet for efteråret 2012. Et program der kommer til at byde på vidt forskellige oplevelser, der groft kan kategoriseres i tre spor:
• Lokale co-produktioner, hvor det lokale dansemiljø har arbejdet sammen med Bora
Bora fra idéen, over produktionen og til urpremieren i Aarhus.
• Gæstespil fra ind- og udland. Her præsenterer Bora Bora udvalgte forestillinger, der repræsenterer dansens mange genrer.
• Festivaler, hvor vi i løbet af en kortere periode vil introducere publikum for ny dans og scenekunst, som de måske ikke ellers ville have oplevet.

En typisk sæson på Bora Bora vil altid være anderledes end den forudgående. Med det menes der, at vi ikke leverer reproduktion, men vi forsøger at være lydhøre overfor samtiden og imødekomme publikums lyst til at blive overrasket, siger kunstnerisk leder Jesper de Neergaard.

I denne sæson fremhæver han især koreografen Ina Christel Johannessen, der er en
af de mest tonangivende koreografer i Norge for tiden. Hun har skabt forestilling (im)possible, som Bora Bora viser i festugen.
Derudover er der de lokale helte; Kassandra Production (‘Cover up’ – urpremiere 25. Sept.), Don*Gnu (‘Kvinde Kend Dit Skab – urpremiere 11. Oktober) og Svalholm Dans (‘Celebration’ – urpremiere 27. November). Deres historier bygger blandt andet på en inspiration, der udspringer af deres aarhusianske tilhørsforhold, og derfor er relevant for det lokale publikum.

For Bora Bora er omstillingen fra tidligere at have været den mindre, eksperimenterende scene Entré Scenen i Grønnegade til at blive lille storbyteater for dans og visuelt teater gået forrygende:
Vi har fået en meget positiv velkomst, og er blevet taget godt imod af publikum. De endelige publikumstal foreligger dog først i september, når regnskabet afsluttes, så dem må vi vente lidt med. Nogle forestillinger er selvfølgelig mere populære end andre, men det er vigtigt at vi tør tage nogle sats. Bora Boras opgave er også at viser det mere nicheprægede kombineret med publikumsbaskerne, siger Jesper de Neergaard.

FAKTA OM BORA BORAS EFTERÅRSPROGRAM 2012
· Tre co-producerede urpremierer
· To internationale festivaler for ny dans og scenekunst
· Et udenlandsk gæstespil med en af Norges mest toneangivende koreografer
· Flere danske gæstespil

FAKTA OM BORA BORA – Dans og visuelt teater
· Danmarks største dansescene udenfor København
· Har status som Lille Storbyteater i Aarhus Kommune
· Præsenterer dans og visuelt teater i alle former
· Byder på lokale, nationale og internationale forestillinger
· Afholder de to internationale festivaler Junge Hunde og DNA
· Har flere gange årligt kunstnere fra ind- og udland i residency
· Fungerer som værested og produktionscenter for Aarhus’ dansemiljø

Billedtekst: ”En typisk sæson på Bora Bora vil altid være anderledes end den forudgående. Med det menes der, at vi ikke leverer reproduktion, men vi forsøger at være lydhøre overfor samtiden og imødekomme publikums lyst til at blive overrasket”, siger kunstnerisk leder Jesper de Neergaard.

Interviewaftaler:
Interviewaftale laves med PR-medarbejder Jakob Edut, tlf. 40 81 41 61

Links:
– Billeder fra efterårssæsonens forestillinger (300dpi) – http://bora-bora.dk/2012/06/efterarsprogram-2012/
– Bora Bora Logopack – www.bora-bora.dk/pictures/logo/BoraBora_logopack.zip (8,8MB)

Pressekontakt:
Jakob Edut